Naast het feit dat zeewier ontzettend lekker is, is het ook nog eens hét ingrediënt van de toekomst. Lekker, duurzaam en gezond, wat wil je nog meer? Dat dachten ook Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, die met ‘Proef de zee’ ook jou aan het koken met zeewier […]
Bijgerecht
Labneh met granaatappel en dukkah
Onlangs mocht ik kennis maken met de nieuwe producten van Nadia & Merijn’s SOUQ die sinds kort bij AH worden verkocht. Een heerlijk assortiment producten uit de Arabisch mediterrane keuken waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten maakt. Zoals deze labneh met granaatappel en dukkah. Heerlijk met Libanees flatbread. […]
Geitenkaaslollies met pistachecrumble
Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag was ik nog op zoek naar een lekker hartig en kleurrijk receptje. Ik had nog een sinaasappel liggen en een peterselieplantje op mijn aanrecht staan. Nog even naar de markt voor een zakje gepelde gebrande pistachenootjes en het recept […]
Zelf ricotta maken
Sommige dingen moet je gewoon een keer zelf maken. Zoals mayonaise. Of mosterd. Om het daarna vrijwel nooit meer te doen. Omdat er prima varianten in de supermarkt te koop zijn. Of omdat het gewoon makkelijker is. Zelf ricotta maken stond ook al lang op mijn lijstje. Een geslaagd experiment […]
Zelf appelmoes maken (zonder pakjes en zakjes)
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]
Zonder pakjes en zakjes: champignonroomsaus
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]