Home » Bijgerecht » Pagina 8

Bijgerecht

Aardappelnestjes met kwarteleitjes

Een leuk gerechtje voor bij de paasbrunch of –lunch of als onderdeel van een buffet, deze aardappelnestjes met kwarteleitjes. Het recept is voor vier personen maar makkelijk aan te passen naar de hoeveelheid die je nodig hebt. Op Pinterest kwam ik dit recept tegen met zo’n 3 eitjes per nestje. […]

Hummus met koriander en limoen

In een eerdere blogpost schreef ik al dat ik verzot ben op bonen! Bruine bonen, kikkererwten, linzen, ik eet ze vaak en graag. Bonduelle was zo attent mij een doos vol bonen op te sturen, met leuke pollepel en schort erbij. Eén blik op de kikkererwten bracht mij meteen op […]

Mug cake of brownie in een mok

Ben je de regen buiten zat? Ongesteld? Overwerkt? Liefdesverdriet? Of heb je – om welke reden dan ook NU zin in iets warm, iets met chocolade, iets helemaal alleen voor jou? Dan is deze mug cake de reddende engel in nood!   Mug cake Warm, een royale eenpersoons portie (en […]

Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado

Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel meer lekkere gerechtjes maken met een avocado. Snel en makkelijk als ontbijt (met ei!), tussendoortje, voorgerecht of snack. Avocado met ei […]

Kippenleverparfait (of ne-pas-foie-gras)

Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffen is doen we natuurlijk niet aan foie-gras. Maar deze kippenleverparfait (ne pas foie-gras) komt qua smaak aardig in de buurt! Er gaat een […]

blt pastasalade

BLT pastasalade (bacon, lettuce, tomato)

Als dit mooie weer aan blijft houden kunnen we misschien nog wel een keer barbecueën! Ik lust best een stukje vlees maar ben toch het meest van de bijgerechten. Stokbrood, aioli en salades. Zoals deze BLT pastasalade bijvoorbeeld!     BLT In dit recept voor pastasalade maak ik dankbaar gebruik van een […]

Culinaire souveniers en zelf lavendelzout maken!

Ik vertelde eerder al dat ik op vakantie graag de lokale markt of supermarkt bezoek om allerlei lekkernijen te kopen. Om ter plaatse te bereiden en op te eten maar ook om op zoek te gaan naar culinaire souveniers. Uit La Palma nam ik er twee mee: avocadoboombloesem honing en […]

(Zon)ovengedroogde tomaatjes

Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatjes in de oven. Naar het schijnt doen ze dat zelfs ook zo in Italië. Niks zongedroogd dus. Maakt niet uit, als het maar lekker smaakt! […]