Home » Zelf verse geitenkaas maken
zelf verse geitenkaas make

Zelf verse geitenkaas maken

Voor de foodblogswap van de maand oktober viel mijn oog op een eerdere foodblogswap van Willeke zelf: zelf verse geitenkaas maken. Ik wist al direct, zoek niet verder Anne-Marie, want als ik iets leuk vind, dan is het ‘zelluf doen’!

zelf verse geitenkaas make

Foodblogswap

Bij de maandelijkse foodblogswap kook je een recept van een aan jou toegewezen foodblogger. Je kunt zien dat ik al lang meedoe aan de foodblogswap, want ik mocht al twee keer eerder koken van de blog Mamatjevanalles van Willeke. In 2015 maakte ik gevulde speculaaskoeken en in 2016 homemade pindakaas met pecannoten.

Geitenmelk

Van een pak geitenmelk van 750 ml. hou je iets meer dan 150 gram verse geitenkaas over. Hele zachte romige kaas, die je daarna op smaak kunt brengen naar wens. Als je weet hoe eenvoudig het is om zelf verse geitenkaas te maken, en hoe leuk ook, dan vraag je je af waarom je het niet vaker doet. Geen fan van geitenmelk? Je kunt natuurlijk ook gewone volle melk gebruiken.

zelf verse geitenkaas make

Verse geitenkaas met kruiden

Ik bracht de verse geitenkaas op smaak met verse tijm, zout en zwarte peper. Op een toastje, besprenkeld met honing, vind ik dit eigenlijk nog lekkerder dan een gebakje!

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=27193&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fgefu-passeerdoek-katoen-wit%2F9200000023850301%2F&name=GEFU%20Passeerdoek%20-%20Katoen%20-%20Wit

Zelf verse geitenkaas maken

Wat heb je nodig (een portie van 150 gram):
Vergiet
Theedoek of kaasdoek
Spoel een pannetje om met koud water. Verwarm hierin de geitenmelk op middelhoog vuur en voeg het sap van de halve citroen toe. Breng de geitenmelk aan de kook, roer af en toe door met een houten lepel. Als de melk flink kookt en is gaan schiften zet je het vuur uit. Zet de vergiet op een grote (beslag)kom en bedek deze met een schone thee- of kaasdoek. Giet de geitenmelk hierop en laat je het vocht eruit lekken. Zet na ca. een half uur in de koelkast. Na ongeveer twee uur uitlekken is de verse geitenkaas klaar.
Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf verse geitenkaas maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

9 Comments

  1. Ooh lekker!
    Ik maak zelf kaas van Melkkefir, ook zeker de moeite om eens te probeeen

  2. Wat leuk zeg, zo’n foodblogswap. Ik zou ook weleens mee willen doen. Weet jij waar ik me kan opgeven?

  3. De melk schift niet?

  4. Ik heb inmiddels op een halve liter geitenmelk 2x een halve citroen toegevoegd en staat al 20 min te koken maar schiften ho maar …

  5. Nee zeker geen houdbare melk, die koop ik nooit.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*