Aan mijn food bucketlist zou ik nog graag ‘zelf limoncello maken’ willen toevoegen. Toen ik au-pair was in Rome maakten mijn au-pair ouders regelmatig zelf limoncello van citroenen uit Capri! Het was natuurlijk makkelijk dat je in Italië gewoon 95% alcohol in de supermarkt kunt kopen. Aangezien dat in Nederland niet mogelijk is moet je het doen met andere sterke drank. Met wodka bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je overigens online wel 96% pure alcohol voor consumptie vinden.
Pallini
Mijn favoriete merk limoncello is die van Pallini. Wist je dat je limoncello het beste in de vriezer bewaard? Dit drankje smaakt ijskoud namelijk het allerlekkerst!
Limoncello in desserts
En natuurlijk doet limoncello het heel goed in gerechten, met name desserts. Wat dacht je van tiramisu? Of mousse?
Zelf limoncello maken
Wat heb je nodig:
6 citroenen (biologische)
0,75 liter wodka
225 gram suiker
Laat de citroenen een uur weken in koud water en schil ze vervolgens zo dun mogelijk (minus de witte velletjes). Doe de schillen in een weckpot en giet er 0,75 liter wodka bij. Zet de weckpot 15 tot 20 dagen op een koele donkere plek. Na deze periode zet je een pannetje met 4,5 dl. water en 225 gram suiker op het vuur tot alle suiker gesmolten is. Laat afkoelen en voeg het afgekoelde mengsel toe aan de citroenen/wodka. Zeef het geheel en schenk het goedje in een gesteriliseerde fles. Zet een week op een koele donkere plek en voila, je zelfgemaakte limoncello is klaar!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.
Wanneer de dagen kouder worden, schakel ik altijd over op andere producten voor de verzorging van mijn haar. Ik ben fan van het merk L’ANZA, dat al meer dan 40 jaar aan de top van de professionele haarverzorging staat en onlangs een volledig vernieuwde merkidentiteit heeft gekregen. De nieuwe branding maakt van @lanza_benelux een toegankelijk boutiquemerk dat kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek op elegante wijze combineert.
👱♀️
Ik gebruik nu de Healing Volume lijn, die tot 200% meer volume belooft. En ook nog eens heerlijk ruikt!
🧴
De healing haircare van L’ANZA is vanaf €30,95 verkrijgbaar bij geselecteerde salons en online via lanza.nl.
#gekregen #lanza #haircare #haarverzorging #healingvolume #healinghaircare
Of ik de gloednieuwe overnight oats van @noototheek wilde proberen? Mmmm, ik ben echt your ‘broodje kaas’ kind of girl maar okay, kom maar door. En ik moet zeggen: ik heb de afgelopen dagen gesmuld van deze ‘herfst in een potje’: overnight oats pumpkin spice. Door de pompoenpitten en pecannoten heb je echt iets om op te kauwen, en de kruidenmix is ‘on point’!
Ik topte de oats af met pompoenpuree en extra nootjes. Een portie bevat minder dan 200 kcal (al deed ik er nog wel een eetlepel honing bij) en vult je zeker tot aan de lunch! Lekker, voedzaam (vezels, gezonde vetten) en betaalbaar (0,90 cent per ontbijt) wat wil je nog meer? Er zijn ook overnight oates in de smaken banaan/kokos, aardbei, mango en cacao/hazelnoot.
#gekregen #overnightoates #pumpkinspice #herfst #onbijt #gezondontbijt #pecannoten #pompoen #noototheek
Wat is er lekkerder dan een cupcake? Een stroopwafel cupcake! Deze cross-over van cake & @daelmansstroopwafels is een typisch gevalletje 1+1=3. Voor de topping gebruikte ik de enchanted cream van @funcakes want dat vind ik zoooo lekker. Slagroom of botercreme kan natuurlijk ook.
👩🍳
Wat heb je nodig (12 stuks):
125 gram roomboter (kamertemperatuur)
2 eieren (kamertemperatuur)
125 gram witte basterdsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje Daelmans stroopwafel mini (200 gram)
Beetje bloem
Portie enchanted cream of slagroom
Klop de boter en suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een geheel. Hou 6 stroopwafeltjes apart en verbrokkel de rest in kleine stukjes. Meng de stukjes met een beetje bloem, dan zakken ze niet naar de bodem tijdens het bakken.
Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en verdeel over de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden. Laat volledig afkoelen.
Decoreer met een toef enchanted cream en een halve mini stroopwafel.
#gekregen #daelmansstroopwafels #everybiteadelight #foodybox #kohw #funcakes #stroopwafel #cupcakes #enchantedcream #heelhollandbakt #homemade
Wist je dat ik in januari 2014 mijn blog begonnen ben door het eerste kookboek van Karin Luiten? Door haar ‘Koken met Karin zonder pakjes en zakjes’ gooide ik al snel de pakken wereldgerechten van Knorr uit mijn winkelmandje. Zelf maken was zoveel leuker en lekkerder! Inmiddels zijn we bijna 12 jaar verder en heeft Karin al meer dan 350.000 boeken verkocht. En terecht! Ik mocht haar laatste boek ‘De Zoete Oven’ ontvangen en maakten heerlijke florentines. Een verslavend lekker koekje. Review en recept vind je via de link,in bio en stories. Bedankt @kokenmetkarin !
#kookboek #gekregen #kokenmetkarin #karinluiten #florentins #florentines #dezoeteoven #heelhollandbakt #bakboek #bakken
Tijdens onze reis in China was er helaas geen gelegenheid ook Taiwan te bezoeken. Gelukkig kon ik dat vrijdag deels goed maken door een bezoek aan de pop-up stand van Taiwan in de Mall, uitgenodigd door @kroonophetwerk
De heerlijke streetfood keuken van Taiwan, klaargemaakt door chef @lupalicios.nl smaakte zeker naar meer. Heerlijke sticky rice met shiitake, crunchy popcorn chicken, tofu en natuurlijk bubble tea met matcha of de beroemde winter melon. Het lekkerste vond ik de gua bao, gestoomde broodjes met buikspek.
Ik ging naar huis met een leuke goodiebag vol Taiwanese producten, om lekker verder te experimenteren!
#taiwan25 #taiwanevent #kohw #uitgenodigd #taiwan #taiwanesfood #kroonophetwerk #lupalicios #bubbletea #westfieldmallofthenetherlands
Iedereen heeft weleens gehoord van de zeven wereldwonderen. Maar welke dat nou precies zijn en waarom? Wist je dat er zeven antieke en zeven nieuwe wereldwonderen zijn? En dat er van de zeven antieke nog maar één overeind staat? En hoe de keuze voor die nieuwe wereldwonderen tot stand is gekomen? Ik schreef er een blog over (link in bio en stories). Welke heb jij al eens gezien?
#zevenwereldwonderen #wereldwonderen #nieuweblog #chinesemuur #chichénitza #colosseum #tajmahal #cristroredentor #machupichu #petra
Of je het nu mislukte appelcake (het bekende toetje van restaurant ’t Zusje) noemt of cookiedough met gebakken appeltjes, feit blijft dat het een verslavend lekker toetje is! Sla dus snel op of gebruik de link in de stories voor het recept op de website.
🍎
Voor 4 personen:
* 140 gram bloem
* 100 gramroomboter
(kamertemperatuur)
* 1 klontje boter om in te bakken
* 80 gram suiker
* 75 ml melk
* 1 zakje vanillesuiker
* 2 appels
* 1/2 theelepel kaneel
* verse munt (optioneel)
🍏
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de bloem over. Bak de bloem 8 minuten. Laat volledig afkoelen.
Snijd de geschilde appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelstukjes samen met de kaneel zacht en licht gekarameliseerd.
Klop de roomboter samen met de suiker in een paar minuten tot een licht gekleurd geheel. Voeg de bloem toe, samen met de melk, vanillesuiker en een snufje zout. Mix tot een mooi beslag.
Verdeel het cakebeslag over vier schaaltjes en doe er de warme appelvulling bij. Decoreer eventueel met een paar blaadjes verse munt. #appelcake #toetje #mislukteappelcake #cookiedough #tzusje #homemade #recept
In Shanghai at ik afgelopen zomer een ontzettend lekkere lobster roll. Een brioche broodje belegd met sla en verse kreeft, op smaak gebracht met mayonaise, limoen en bieslook. Simpel maar om je vingers bij op te eten zo lekker. Omdat ik mij niet iedere dag kreeft kan veroorloven maakte ik deze ‘poor men’s’ versie: lobster rolls met rivierkreeftjes. Linkje naar het recept vind je in de stories.
#lobsterroll #lobster #rivierkreeftjes #briochebrood #shanghai #vakantieeten
Culinair gezien was China een fantastische ervaring. Mijn eerste kennismaking met hotpot (zalig), het heerlijkste streetfood, dumplings, Peking eend en chips in de meest gekke smaken. Drie weken eten met stokjes en natuurlijk ook een kookworkshop. Ik schreef een uitgebreide blog over mijn culinaire ervaringen (link in stories). Van culinaire verschillen per regio tot menukaarten in het Chinees en bestellen van de foto.
#rondreischina #china #culinairchina #chinesekeuken #streetfood #kookworkshop #koningaap #etenmetstokjes #hotpot #pekingeend