Aan mijn food bucketlist zou ik nog graag ‘zelf limoncello maken’ willen toevoegen. Toen ik au-pair was in Rome maakten mijn au-pair ouders regelmatig zelf limoncello van citroenen uit Capri! Het was natuurlijk makkelijk dat je in Italië gewoon 95% alcohol in de supermarkt kunt kopen. Aangezien dat in Nederland niet mogelijk is moet je het doen met andere sterke drank. Met wodka bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je overigens online wel 96% pure alcohol voor consumptie vinden.
Pallini
Mijn favoriete merk limoncello is die van Pallini. Wist je dat je limoncello het beste in de vriezer bewaard? Dit drankje smaakt ijskoud namelijk het allerlekkerst!
Limoncello in desserts
En natuurlijk doet limoncello het heel goed in gerechten, met name desserts. Wat dacht je van tiramisu? Of mousse?
Zelf limoncello maken
Wat heb je nodig:
6 citroenen (biologische)
0,75 liter wodka
225 gram suiker
Laat de citroenen een uur weken in koud water en schil ze vervolgens zo dun mogelijk (minus de witte velletjes). Doe de schillen in een weckpot en giet er 0,75 liter wodka bij. Zet de weckpot 15 tot 20 dagen op een koele donkere plek. Na deze periode zet je een pannetje met 4,5 dl. water en 225 gram suiker op het vuur tot alle suiker gesmolten is. Laat afkoelen en voeg het afgekoelde mengsel toe aan de citroenen/wodka. Zeef het geheel en schenk het goedje in een gesteriliseerde fles. Zet een week op een koele donkere plek en voila, je zelfgemaakte limoncello is klaar!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.
Dit heerlijke borrelhapje ziet er toch feestelijk uit? Je maakt het door een ronde camembert of brie in puntjes te snijden en deze overlangs te halveren. Verwarm een beetje @melvitahoning 15 seconden in de magnetron zodat deze wat vloeibaar wordt. Hak een handje cranberry’s en pistachenoten (die hele mooie groene van @noototheek !) grof. Steek een halve pepsil in het boompje, wentel door de honing en daarna door de de gehakte cranberry/pistache.
#gekregen #noothotheek #melvita #foodybox #camembert #kerst #borrelhapje #recept #foodybox
What you see is what you eat! Dat is wat @cinemaculinair is in een notendop. Dus genoten Peter en ik van kalfsoester, meringue taartje en uiteraard ratatouille tijdens het kijken van de Disney klassieker Ratatouille. Precies op hetzelfde moment waarop ook de acteurs in de film eten. Benieuwd geworden? Op mijn blog vind je een artikel over deze bijzondere belevenis. En op de site van Cinema culinair kun je nu vast kaartjes boeken voor de voorstellingen in 2026, met o.a. Grease, Chef en The Grand Budapest Hotel.
#uitgenodigd #cinemaculinair #ratatouille #whatyouseeiswhatyoueat #rotterdam
Amuse hoorntjes maak je eenvoudig zelf met gyozavellen of filodeeg. Ik vulde ze met steak tartaar en truffel en met zalmtartaar. Zet ze mooi rechtop in een schaaltje met rijst. De recepten vindt je natuurlijk op mijn blog (link in bio en stories).
Tipje: @albertheijn verkoopt dit jaar mooie plexiglas houders voor amuse hoorntjes voor maar 2,99. Ik heb er al eentje gescoord voor mijn kerstdiner! Als je geen zin hebt om zelf hoorntjes te maken, die verkoopt de Appie ook 😀
#amuse #amusehoorntjes #steaktartaar #ah #kerst #kerstrecept #gyozavel #filodeeg
Met een vierkant (linnen) servet en een kaneelstokje maak je deze leuke kersttafeldecoratie! In plaats van een kaneelstokje kun je ook een takje of bijvoorbeeld een lange vinger koekje gebruiken.
#diy #kerst #servet #servetvouwen #kerstdecoratie #tafeldekken #kersttafel
Hoe leuk zijn deze snowball cookies? Je maakt ze eenvoudig zelf, met homemade of kant-en-klare koekjes. Spuit er toefjes botercreme op (ik gebruikte enchanted cream van @funcakes ) en steek er taartdecoratie en rozemarijn boompjes in. Dek af met een halve plastic kerstbal en voilà: gezellige snowball cookies voor bij de (kerst)koffie!
#snowball #snowballcookies #diy #kerst #christmas #recept #heelhollandbakt #koekjes #kerstkoekjes #enchantedcream
Deze kerstkrans voor in de keuken ziet er niet alleen leuk uit maar ruikt ook nog eens heel erg lekker. Ik merk dat ik het steeds leuker vind met mijn handen dingen te maken, ipv de hele tijd achter een schermpje te zitten. Heb jij ook een creatieve uitlaatklep?
#kerstkrans #rozemarijn #diy #gedroogdfruit #kaneel #kerstdecoratie #kerstdiy
Den Haag is al de leukste stad, maar in december helemaal. Have a royal winter en bezoek een van de volgende winterse highlights:
* Royal christmas fair op de Lange Voorhout (t/m 23 december)
* Winter high tea in hotel Des Indes
* Winterse tramrit van de binnenstad naar Scheveningen (vanaf 13 december)
* De prachtige kerstboom in de passage
* Kerstcircus op het Malieveld (19 december t/m 4 januari)
* Winterplein Grote Marktstraat (20 t/m 24 december)
Zie ik je daar?
ps: ook in Scheveningen en Kijkduin is van alles te beleven. Ontdek het complete winterprogramma op denhaag.com/winter.
* samenwerking
#thisisthehague #royalwinter #havearoyalwinter #denhaag #hightea #desindes #royalchristmasfair #kerstcircus
@thisisthehague @royalchristmasfairthehague @hoteldesindesthehague
🌟 Deconstructed beef Wellington 🌟 Een beroemd én berucht gerecht, dat bij mij dan ook soms mislukt. Dus bedacht ik deze -kan niet mislukken- deconstructed variant. Mooi rood gebakken vlees, truffeltapenade, parmahamroosjes en bladerdeegsterretjes. Nog wat groen voor de gezelligheid en smullen maar!
#kerstrecept #beefwellington #deconstructed #recept #beef #kerst
India meets Italy met deze zalige pani puri caprese! Een lekkere amuse die je ook nog eens prima kunt voorbereiden. De knapperige gefrituurde balletjes vul je met gemarineerde tomaatjes, burrata en basilicum. Reageer met ‘pani puri’ voor een link naar het recept in je dm.
#panipuri #panipuricaprese #caprese #amuse #kerst #recept #kerstrecept