Home » My happy kitchen test: Agroposta limonadesiropen

My happy kitchen test: Agroposta limonadesiropen

Als je regelmatig op websites over eten en drinken rondzwerft kom je de leukste en lekkerste producten tegen. Kleinschalige (familie)bedrijfjes bijvoorbeeld die er voor kiezen een eerlijk en heerlijk product op de markt te zetten. Omdat ze trots zijn, mensen willen laten meegenieten, de wereld een stukje willen verbeteren. Zo ook het Kroatische Agroposta, een familiebedrijf dat zich specialiseert in het verbouwen van biologische planten en fruit waar vervolgens 100% puur natuurlijke Agroposta limonadesiropen van wordt gemaakt volgens oma’s traditionele recept.

agroposta limonadesiropen

Ik viel in eerste instantie voor de verpakking, die er geweldig uitziet. Agroposta betekent ‘post uit de natuur’. Per post kreeg ik dan ook alle vijf smaken om te testen, proef je mee?

Wat is het?

Agroposta limonadesiropen zijn zogenaamde ‘single size portion’ verpakkingen limonadesiroop. Makkelijk om mee te nemen. Open het zakje bij de stippellijn, voeg 200 ml ijswater toe en klaar! Eventueel nog een takje munt en een rietje erbij (zeer instagramwaardig natuurlijk) en je kunt gaan genieten van een limonade die voor 100% uit natuurlijke grondstoffen bestaat en waaraan geen kleur- of smaakversterkers en geen conserveermiddelen zijn toegevoegd.

Vijf smaken siroop van Agroposta

De siroop is verkrijgbaar in vijf smaken: vlierbloesem, framboos, lavendel, salie en citroen. In een zakje zit 32 ml. siroop. Aangelengd met water bevat een glas limonade ca. 20 kcal. Agroposta siropen zijn o.a. te koop bij de Bijenkorf en Dille & Kamille (kijk op de store-locator op de site voor een winkel bij jou in de buurt). Een zakje kost ca. € 0,95

En, is het wat?

Oja, dit is lekker! En wat een aparte smaken. De ‘gewone’ framboos smaakt ook echt naar pure framboos, echt niet te vergelijken met de smaak van gewone limonadesiroop. De salie-siroop gebruikte ik om ijsjes mee te maken (volgende week op mijn blog!). Vlierbloesemsiroop is de ideale partner van prosecco (Hugo!) en er gaat met dit mooie weer natuurlijk niets boven een glas citroen limonade. Maar de lekkerste was toch wel de lavendelsiroop! Ik ben fan!Minpuntjes heb ik echter ook: het is best prijzig en al die losse verpakkingen zijn niet echt milieubewust. Aan de andere kant: water kost vrijwel niets en met twee zakjes kun je b.v. je Dopper of andere drinkfles vullen met limonade. In vergelijking met b.v. een flesje fris ben je dan net zo duur uit en breng je geen plastic flesje het milieu in.

* In dit artikel zijn producten gebruikt die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt echter op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

4 Comments

  1. Goede review! Die zakjes zien er zo ontzettend leuk uit, ook handig om mee te nemen. Ben heel nieuwsgierig naar de smaken Lavendel en Salie, lijkt me erg lekker 🙂

  2. Mmm, dit lijkt me wel wat! Super leuk om mee te nemen als je gaat picknicken bijvoorbeeld 🙂 Ook fijn dat dit 100% natuurlijk is, ik vind het altijd wel een nadeel dat in gewone siropen zoveel troep zit.

  3. Aparte smaken he! Leuk ook ter inspiratie om zelf eens mee aan de slag te gaan

  4. Idd leuk voor een picknick!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*