Home » Sherry your tapa! Pannetone wentelteefjes met PX

Sherry your tapa! Pannetone wentelteefjes met PX

Sherry is bezig aan een heuse come-back in Nederland. Dit typische vrouwendrankje uit de jaren 70 en 80 verdient dat ook! Weet jij hoe sherry smaakt? Sherry is een Spaanse (met alcohol) versterkte wijn afkomstig uit de streek van Jerez de la Frontera in Andalusië. Alleen wijn uit deze streek mag zich sherry noemen. Sherry is de Engelse verbastering van Jerez.Sherry your tapa

Sherry combineert het best met kleine hapjes. Deze tapas – geserveerd met sherry ook wel shapas genoemd – bevestigen bij voorkeur de smaak van de wijn. Sherry is er namelijk van beendroog tot mierzoet, en alles er tussen in!

 

Sherry your tapa!

Om je uit te dagen aan de slag te gaan met de lekkerste smaakcombinaties is er een wedstrijd uitgeschreven. De online actie ‘Sherry your tapa!’ nodigt iedereen uit zijn of haar smaakcombinatie in te sturen. Meedoen is simpel: maak een foto van jouw beste sherry & tapas combinatie en upload deze via www.shapas.nl. Deel je foto vervolgens op Social Media met #sherryshapas en vraag je vrienden om op jouw foto te stemmen. Je maakt kans op een luxe 5-gangen sherry experience diner of een van de andere mooie prijzen.Panettone wentelteefjes met PX

Panettone wentelteefjes met Pedro Ximénez

Voor mijn shapa ging ik aan de slag met misschien wel de zoetste wijn van de wereld: de PX ofwel Pedro Ximenéz. Deze bijna stroperige zoete wijn bracht mij meteen bij het eerste glaasje op het idee van deze panettone wentelteefjes. De combinatie van de warme en zoete sneetjes kerstbrood (voor de gelegenheid in stervorm) met de zoete smaak van rozijnen uit de PX is gewoon perfect! Benieuwd naar de geschiedenis van het wentelteefje?

Wat heb je nodig:

  • 1 (mini)panettone brood
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • suiker
  • kaneelpoeder
  • boter
  • (eventueel) koekuitsteekvorm ster

Snijd de panettone in plakken en snijd eventueel in stervorm of druk een ster uit met een koekuitsteker. Klop in een diep bord het ei los met een scheutje melk. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Wentel de sneetjes brood door het ei-melk mengsel en bak ze in de koekenpan goudbruin. Serveer met wat suiker en kaneel en een glaasje PX.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

One Comment

  1. bodegabacarin

    Ik ben erg onder de indruk van de kennis en professionaliteit van Bodega Bacarin . De wijnen die we kochten , kan ik zeker doen de gasten een plezier . Marcelo was het een enorm aangename ervaring.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*