Home » Siroop voor koffie: kaneel-, karamel- en gingerbreadsiroop
siroop voor koffie

Siroop voor koffie: kaneel-, karamel- en gingerbreadsiroop

Mijn zoon is dol op van die zoete Amerikaanse koffie, zoals ze die bij Starbucks serveren. Ik koop weleens een flesje siroop voor in de koffie voor hem, maar deze zijn best duur. Dus bedacht ik me dat ik dat toch ook eenvoudig zelf moest kunnen maken. Voor een fractie van de prijs geef ik je drie heerlijke recepten voor siroop voor koffie :kaneel-, karamel- en gingerbreadsiroop.

Siroop voor koffie

Siroop voor koffie vind je in de winkel van o.a. Douwe Egberts en Monin. Voor een flesje karamel siroop van Douwe Egberts betaal je 3 euro (250 ml). Voor een fles met dezelfde hoeveelheid van Monin maar liefst € 5,44. De ingrediënten? Suiker en water! De kostprijs van mijn karamelsiroop is 23 cent. De andere siropen kosten je 43 cent (basterdsuiker) en een paar centen meer door de specerijen.

Culinaire cadeautjes

De siroop voor koffie is ook heel leuk om cadeau te doen. Glazen flesjes van 200 ml. koop je o.a. bij Xenos of Action. Doe er een leuk etiket om of label aan. Eventueel kun je het recept op een mooi label erbij geven! Op zoek naar meer culinaire cadeautjes? Maak dan ook eens lemoncurd, walnut brittle of kaaskoekjes!

siroop voor koffie: kaneelsiroop

Siroop voor koffie

Kaneelsiroop

  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 200 ml water
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Doe water, suiker en kaneelstokjes in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes op laag vuur koken. Laat afkoelen en voeg vanille extract en zout toe. Verwijder de kaneelstokjes en giet in een flesje met behulp van een trechter. 

siroop voor koffie: gingerbreadsiroop

Gingerbreadsiroop

  • 200 ml water
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel vanille extract

Mix alles goed en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een laag vuurtje koken. Laat afkoelen en giet in een flesje met behulp van een trechter.  

siroop voor koffie: karamelsiroop

Karamelsiroop

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 ml water
  • snufje zout

Meng de suiker met 50 ml water en breng al roerend aan de kook. Laat nu koken (zonder te roeren) tot de karamel een temperatuur heeft bereikt van 170 graden of mooi goudgeel is. Haal van het fornuis. Kook intussen ook de resterende 150 ml in een pannetje.

Giet voorzichtig de hete karamel bij het kokende water. Roer goed door. Voeg desgewenst een snufje zout toe. Laat volledig afkoelen. Giet in een flesje met behulp van een trechter. 

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*