Home » Strawberry daquiri
Strawberry daquiri

Strawberry daquiri

Een verfrissende cocktail op een mooie zomerse dag. Deze strawberry daquiri is heerlijk! En maak je ‘m met bevroren aardbeien, dan krijg je een frozen daquiri, een soort slush voor volwassenen!

Strawberry daquiri

Daquiri

Daiquiri is de naam van een strand in de buurt van Santiago (Cuba) en ook van een ijzermijn in dat gebied. De cocktail zou omstreeks 1900 in een bar in Santiago zijn uitgevonden door Amerikaanse mijningenieurs en is ontstaan vanwege het overvloedig voorhanden zijn van limoenen en suiker in het gebied. De oorspronkelijke daquiri wordt gemaakt met vers limoensap, suiker, rum en ijs. 
Het basisrecept van de daiquiri lijkt op de grog die Britse zeelui aan boord dronken sinds de jaren 1740. Rond die tijd bevatte het dagelijks rantsoen rum, water, citroen- of limoensap en suiker. Dit was een gangbaar drankje in het Caraïbisch gebied, en nadat er ijs beschikbaar kwam verving dit al snel het water in de grog. 

Strawberry daquiri

Frozen strawberry daquiri

Je kunt een strawberry daquiri maken met verse aardbeien en ijsblokjes, maar lekkerder is het bevroren aardbeien te gebruiken. Die zijn overigens ook vaak goedkoper en altijd handig om in de vriezer te hebben. Je kunt limoensap uit een flesje gebruiken maar ik prefereer verse limoensap. Uit een limoen haal je ongeveer 30 ml sap.

Suikersiroop

Aan de basis van veel cocktails ligt suikersiroop. Dat kun je kopen maar is heel eenvoudig zelf te maken. Neem 1 deel water op 2 delen suiker (bv een kopje). Breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de suiker toe. Roer tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen. Giet de siroop in een afsluitbare fles. Blijft in de koelkast zeker wel enkele weken houdbaar. Fan van cocktails? Maak ook eens deze pornstar martini

Strawberry daquiri

Suikerrandje

Ook zo’n leuk suikerrandje aan je glas maken? Doe hiervoor een losgeklopt eiwit in een schaaltje en suiker op een schoteltje. Doop de rand van je glas eerst in het eiwit en vervolgens in de suiker. Voila!

Strawberry daquiri

Strawberry daquiri

Strawberry daquiri

Een heerlijke zomers 'frozen' cocktail met aardbeien, limoen en rum
Afdrukken Pin
Gang: Cocktail
Keuken: Caribisch
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 40 ml suikersiroop
  • 12 aardbeien diepvries
  • 90 ml witte rum
  • 60 ml limoensap

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in de blender. Mix totdat alle aardbeien fijngemalen zijn.
  • Giet in een glas en serveer eventueel met een schijfje limoen, blaadje munt of aardbei.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*