Dennenappels roomkaas

Op Pinterest – een enorme culi-inspiratiebron – kwam ik vorig jaar al een foto tegen van dennenappels roomkaas. Zo leuk, die moest ik een keer maken! Vorig jaar kwam het er niet van maar dit jaar ben ik er op tijd bij!

Dennenappels roomkaas

Het is een eenvoudig bijgerechtje, lekker bijvoorbeeld bij de borrel met wat (stok)brood. Het ziet er vooral leuk en helemaal ‘kersterig’ uit.

dennenappels roomkaas

Dennenappels roomkaas

Wat heb je nodig:

  • 1 bakje/pakje verse roomkaas
  • paar takjes verse rozemarijn
  • Bruine amandelen

Vorm met twee eetlepels – die je even omspoelt onder de koude kraan – zogenaamde ‘quenelles’ van de roomkaas. Leg deze op een mooi bordje in een omgekeerde v-vorm. Steek hier aan de boven- en onderkant wat rozemarijntakjes in. Druk de amandelen voorzichtig in de roomkaas en maak zo een dennenappel patroon. That’s it, de foto zegt al genoeg toch? Je kunt eventueel ook kruidenroomkaas gebruiken als je dat lekkerder vindt.

 

5 Comments

  1. Ik ben niet dol op roomkaas, maar dit ziet er superleuk uit.

  2. Laat ik nou eens heel erg van roomkaas houden, dit is echt een leuk idee!

  3. Vooral die verse roomkaas met bieslook van La Place, mmmm!

  4. Dat ziet er gezellig uit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge