Home ยป Kerst merengueschuim

Kerst merengueschuim

Leuk om cadeau te doen aan de gastvrouw of -heer deze kerst. In een mooi transparant zakje of cadeaudoosje. Maar ook heerlijk om op tafel te zetten bij de koffie of thee. Kerst merengueschuim is helemaal niet moeilijk om te maken. En met wat kleurstof en (taart)decoratie maak je de leukste en lekkkerste creaties!
Kerst merengueschuim

Voor deze kerst schuimpjes voegde ik wat druppels groene voedingskleurstof toe aan het stijfgeklopte schuim. En na het opspuiten bestrooide ik de schuimpjes met gekleurd musketzaad. De groene voedingskleurstof kocht ik bij Xenos, de musketzaad is van Dr. Oetker. In het bakschap van de supermarkt en bij de Xenos kun je de leukste bakproducten vinden. Ook de ‘handmade’ stickers kocht ik bij Xenos.Kerst schuim

Kerst merengueschuim

Wat heb je nodig (ca. 24 kerst merengueschuim):

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maizena
  • Vloeibare kleurstof
  • Musketzaad
  • (wegwerp)spuitzak

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf in de keukenmachine. Het eiwit moet stijf en glanzend zijn en lange stevige pieken hebben. Meng de maizena met het poedersuiker en spatel dit voorzichtig door het eiwit. Spatel nu, druppel voor druppel, de kleurstof door het eiwit tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

Zet de spuitzak met spuitmond in een hoog smal glas of maatbeker en vouw de bovenrand een beetje om. Vul met een eetlepel de spuitzak met het eiwitschuim.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier toefjes schuim op. Bak de schuimpjes in ca. 2 uur droog en gaar.

3 Comments

  1. Zo'n homemade cadeau blijft toch het leukste om te geven. Leuk idee!

  2. Vrijdag komt er zelfs een hele blogpost vol zelfmaak culi-cadeaus!

  3. Super leuk om dit als cadeau te geven! Zoals Sandra ook zegt dit zijn toch echt de leukste cadeau's. Heel benieuwd naar je blogpost vol culi-cadeau's ๐Ÿ™‚

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*