Al heel lang wilde ik eens een mooie grote trifle maken, maar had geen echte trifle schaal. Toen AH er eentje in de kerstcollectie uitbracht greep ik dus mijn kans. En maakte deze heerlijke kerst trifle!

Trifle schaal
Natuurlijk kun je voor een trifle ook een ‘gewone’ schaal gebruiken. Hij smaakt dan uiteindelijk net zo lekker. Maar het is in zo’n hoge glazen schaal juist zo leuk om alle laagjes te kunnen zien. En als je dan ook nog eens de aardbeien langs de rand ‘plakt’ krijg je een extra feestelijk effect.

Zo moeilijk of makkelijk als je dat wilt
Soms maak ik zelf custard of banketbakkersroom, en soms gebruik ik zo’n makkelijk pak van Koopmans. En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken met dit dessert, dan kun je de custard ook vervangen door een Mona pudding, zoals de vanillepudding met aardbeiensaus. En aangezien je zelfs slagroom opgeklopt en al kunt kopen is het enige dat je dan nog hoeft te doen de trifle op te bouwen!

Decoratie
Leef je uit op de decoratie van de kerst trifle. Vooral met de feestdagen vind je allerlei leuke (kerst)decoratie in de supermarkt. Van koekjes tot gouden chocoladeballetjes en eetbare glitter! En steek er voor het serveren leuke sterretjes in! Je kunt de trifle gerust een paar uur tevoren klaarmaken en tot serveren koel zetten in de koelkast.

Kerst trifle

Kerst trifle
Wat heb je nodig:
- Trifle schaal
- Mixer
IngrediÃĢnten
- 1 pot aardbeienjam
- 350 ml slagroom
- 40+35 gram suiker
- 1 zakje klopfix
- 1/2 liter melk
- 25 gram Koopmans custard
- 1-2 zakken cantuccini koekjes totaal ca. 250 gram
- 250 gram verse aardbeien
Voor decoratie:
- 200 gram gemengd rood fruit (eventueel diepvries)
- mini meringue
- amandelschaafsel
- slagroom spuitbus
- taartdecoratie
- kerstkoekjes
- sterretjes
Aan de slag!
- Maak custard met behulp van de custard poeder, 35 gram suiker en een 1/2 liter melk conform de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe dit ruim van tevoren, de custard moet namelijk 2-3 uur afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Je kunt de custard ook al 1-2 dagen eerder maken.Â40+35 gram suiker, 25 gram Koopmans custard, 1/2 liter melk
- Doe een laag aardbeienjam onderin de schaal.1 pot aardbeienjam
- Verdeel hierover de cantuccini koekjes, maar houdt er ca. 8 achter.1-2 zakken cantuccini koekjes
- Klop de slagroom stijf met 40 gram suiker en de klopfix en verdeel dit over de koekjes.350 ml slagroom, 1 zakje klopfix
- Snijd de aardbeien doormidden en plaats ze met de open kant in een ring rondom tegen het glas aan. De rest van de aardbeien verdeel je in plakjes over het midden.250 gram verse aardbeien
- Verdeel de custard over de aardbeien.
- Verdeel hierover in een rand de rest van de cantuccini en vul het midden met het rood fruit. Ik gebruikte een doosje gemengd rood fruit uit de diepvries.200 gram gemengd rood fruit
- Decoreer met toefjes slagroom, mini meringue, amandelschaafsel, taartdecoratie, kerstkoekjes en wat je verder nog leuk lijkt!mini meringue, amandelschaafsel, slagroom spuitbus, taartdecoratie, kerstkoekjes, sterretjes




