Kerst

cranberry compote

Cranberry compote

Er liggen weer volop cranbery’s in de supermarkt! Ik maakte een heerlijke cranberry compote voor bij de hertenbiefstuk. De smaak te pakken? Maak dan ook eens cranberry azijn of koekjes! Exotisch of niet? De cranberry is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Deze voor Europa exotische plant groeit echter ook […]

Cranberry azijn

Cranberries horen bij Kerst als pepernoten bij Sinterklaas. De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en wordt daar rond Thanksgiving en Kerst veel gegeten. En zoals veel dingen die uit Amerika komen (Black Friday, Halloween) wint ook de cranberry in ons kikkerlandje steeds meer aan populariteit. Ik maakte o.a.  een heerlijke […]

After Eight chocolade mousse

Als kind was ik er al dol op: After Eight. Op Sinterklaasavond, wanneer mijn zusje en alle neefjes en nichtjes marsepein kregen, werd kleine Anne-Marie al verrast met een doosje After Eight. Toen ik onlangs in een restaurant chocolade-munt mousse kreeg geserveerd wist ik: dit moest ik namaken. En ik […]

lebkuchenharten

Lebkuchenharten

Als fan van Duitse kerstmarkten heb ik ze al voorbij zien komen in alle soorten en maten: lebkuchenharten. En hoewel ik – kleine bekentenis – ze eigenlijk helemaal niet zo lekker vind, ben ik wel dol op de looks van deze Duitse lekkernij. Het hoort gewoon onlosmakelijk bij de december […]

Limoncello mousse met pistache

Limonello smaakt voor mij naar zomer. Ik heb dan ook altijd een fles in de vriezer liggen. En denk maar niet dat ik het alleen in de zomer drink. Want een herinnering aan mooie zomeravonden proef ik ook gewoon graag in de winter. En deze limoncello mousse met pistache is […]

mini steak tartare

Mini steak tartare

Steak tartare is bij uitstek een gerecht voor het kerstdiner. Het is bijzonder, lekker en het kost niet veel tijd om te maken. Ik maakte een mini steak tartare, om te serveren als voorgerecht. Je kunt – om de steak tartare mooi op het bord te krijgen – een serveerring […]

pavlova kerstkrans

Pavlova kerstkrans

Toen ik laatst de pavlova herfstkrans maakte kreeg ik meteen het idee om er ook een kerstvariant van te maken. En aangezien het ons zo goed smaakte én het makkelijk voor te bereiden is wordt deze pavlova kerstkrans tevens het (of eigenlijk één van de) toetje van ons kerstdiner. Omdat ik […]

Pommes duchesse met truffel

Pommes duchesse met truffel

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Hierbij kook je een recept van een andere foodblogger. Deze maand mocht ik rondneuzen op de blog van Oh my dish. En ik had een missie, ik wilde namelijk een kerstgerecht. Zo sloeg ik twee vliegen in één klap in deze drukke dagen. […]

mymuesli-adventskalender

Culinaire adventskalenders

Kwijlend bekeek ik de afgelopen dagen de vele beauty adventskalenders die langzamerhand weer op blogs en in de winkels verschijnen. De ultimate adventskalender van The Bodyshop, die van l’Occitane. Ik wil ze allemaal. Maar zou het niet gaaf zijn als er ook culinaire adventskalenders zouden zijn? Ga naar de culinaire […]