Home » Chocoladeletter maken
Chocoladeletter maken

Chocoladeletter maken

Zelf een chocoladeletter maken is helemaal niet moeilijk! Je kunt je lekker uitleven met de soorten chocolade en de decoratie. Doe ‘m in een mooi doosje en je hebt een super persoonlijk en lekker Sinterklaascadeau. Ik maakte de letter W van melkchocolade voor mijn lieve moeder!

Chocoladeletter maken

Chocoladeletter

De chocoladeletter maak je van chocolade (soort naar wens) en roomboter. Door de chocolade te smelten en de roomboter luchtig te kloppen krijg je een zogenaamd ‘ganache’ dat je heel mooi kunt opspuiten. 

chocoladeletter maken

Chocoladeletterdoosje

Wil je het helemaal goed aanpakken, koop dan online een doosje speciaal voor chocoladeletters. Die koop je bijvoorbeeld bij Baktotaal maar ook bij diverse andere webshops, meestal in rood of wit met gouden binnenkant. Achteraf vond ik het lastig om een letter W een beetje passend te maken voor het doosje. Een letter S is makkelijker!

Letter model

Wil je je letter mooi en passend (in de doos) opspuiten, dan is het handig om met een lettermodel te werken. Google eenvoudig de letter van je keuze en print deze uit op een formaat die in je doosje past. Door deze print onder je bakpapier te leggen en dan je letter op te spuiten.

Au-bain-marie

Chocolade smelt je het beste au-bain-marie. Au bain-marie is hetverwarmen van ingrediënten boven een waterbad. Dit doe je door een kom (van metaal of glas) boven een pan te plaatsen. In de pan zit een laagje kokend water. Au bain-marie wordt niet in maar boven het water gedaan.

Chocoladeletter maken

Chocoladeletter maken

Chocoladeletter maken

Chocoladeletter maken

Maak je eigen chocoladeletter en leef je uit op de decoratie!
Print Pin
Gang: Snoep
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Sinterklaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 1 letter

Wat heb je nodig:

  • Au-bain-marie pannetje
  • Mixer
  • Spuitzak met stervormig mondje

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • decoratie chocolaatjes, pepernoten etc.

Aan de slag!

  • Smelt 150 gram van de chocolade au-bain-marie. Wanneer alles gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en laat er de resterende 50 gram chocolade in smelten. Blijf roeren todat alle chocolade gesmolten is. De chocolade koelt zo ook een beetje terug.
    200 gram chocolade
  • Klop de roomboter met een mixer in ca. 5 minuten luchtig. Klop er vervolgens de gesmolten chocolade door.
    60 gram roomboter
  • Leg (eventueel) je lettermodel op een stukje bakpapier. Doe het boter-chocolademengsel in een spuitzak met stervormig mondje. Spuit eerst in 1 x de hele letter en maak vervolgens toefjes bovenop om de letter volumineuzer te maken.
  • Decoreer de letter naar wens. Laat helemaal hard worden in de koelkast.
    decoratie
  • Doe voorzichtig over in een mooi (chocoladeletter)doosje.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*