Home » Stamppotje zoete aardappel rucola

Stamppotje zoete aardappel rucola

Ik schreef al eerder dat ik een beetje een crush heb op de zoete aardappel. Niet omdat het nou zo’n superfood is en veel minder koolhydraten bevat dan een gewone aardappel. Maar gewoon omdat het zo ontzettend lekker smaakt. Het liefst maak ik er puree van, en gecombineerd met mijn favoriete koriander kan ik dit iedere avond wel eten! Maar je vult geen kookblog met zoveel eentonigheid dus maakte ik deze week dit stamppotje zoete aardappel rucola.

Stamppot zoete aardappel en rucola

Stamppotje zoete aardappel rucola

Wat heb je nodig (2 personen)

  • Twee zoete aardappels
  • Zakje rucola
  • Acht plakjes bacon
  • Eetlepel crème fraiche
  • Citroensap

Schil de aardappels en snijd ze in niet te grote blokken. Kook in ca. 15 minuten gaar met wat zout. Bak de plakjes bacon uit. Verbrokkel er zes en houd er twee achterwege. Stamp de aardappels fijn, breng op smaak met de crème fraiche en citroensap en eventueel nog zout en peper. Meng de rucola en de verbrokkelde bacon erdoor, garneer met de achtergehouden baconstrip.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*