De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap*. De leukste manier om nieuwe gerechten uit te proberen! Zoals deze open lasagne met zalm en rivierkreeftjes van de blog beproefd.nl toegewezen. Open lasagne Een open lasagne gaat niet in de oven maar stel je samen op een bord […]
Italiaanse keuken
Trek me omhoog: Tiramisu!
Trek me omhoog, ofwel ‘maak me blij’, dat is de vertaling van het heerlijke Italiaanse dessert tiramisu. Ik was eigenlijk verbaasd dat ik nog niet eerder een recept voor tiramisu op mijn blog had geplaatst. Ik maak het regelmatig, vrienden en familie vragen er ook vaak om. Meestal maak […]
Spaghetti carbonara
Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]
Lasagna di casa mia
Ik bedacht me laatst dat mijn ‘signature dish’ nog niet op mijn blog is verschenen: lasagna di casa mia. Mijn lasagna is de grote favoriet onder vrienden en familie. Als mijn ouders komen eten willen ze altijd lasagna. Altijd! En ik maak het graag. De hoeveelheid saus in het recept […]
Flammpasta
Geïnspireerd door de orginele Duitse Flammkuchen maakte ik afgelopen week dit heerlijke pastagerecht. Mijn zoontje – oh wat ben ik gezegend met een kind dat alles eet en lekker vindt – doopte dit gerecht spontaan Flammpasta. We houden ‘m erin! Een lekker herfstachtig pastagerecht. Serveer bijvoorbeeld met een rucolasalade met […]
Osteria Victor Russo
Eindelijk was het vriendin B. en mij gelukt een afspraak te maken om te eten bij Osteria Victor Russo in Leiden. In de osteria (Italiaanse voor herberg) wordt gekookt met ingrediënten die Victor rechtstreeks uit Italië haalt bij kleine locale producenten. De kaart wisselt dan ook zeer regelmatig. In de […]