Home » DIY: een feestje in een doosje
feestje in een doosje

DIY: een feestje in een doosje

Het is één van mijn favoriete quotes: ‘Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen’. Want het is gewoon zo waar. Jij bent (voor een groot deel) zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Maar soms heb je daarbij wat hulp nodig. Zoals met dit feestje in een doosje.

feestje in een doosjeNiet altijd een feestje

Het leven is helaas niet altijd een feestje. Soms zit het gewoon even niet mee. Om je moeder, vriendin, collega of buurvrouw een hart onder de riem te steken maak je dit lieve cadeautje. Een feestje in een doosje.

Okay, het verzacht niet de pijn van een verlies, gemist examen of gewoon een rotdag. Maar het tovert misschien wel even een glimlach op iemands gezicht.
confettiballon

Zelfgemaakt

En bovendien: de leukste cadeautjes, zijn zelfgemaakte cadeautjes. Omdat daar de aandacht en liefde vanaf spat. Je kunt er eventueel ook nog een klein cadeautje in doen. Een nagellakje of oogschaduw. Of een lekker snoepje. Geen zin om zelf slingers te knutselen? Bij HEMA koop je voor weinig hele leuke mini-slingers of confetti-ballonnen.

feestje in een doosje Feestje in een doosje

Wat heb je nodig:

 • Leeg luciferdoosje (ik gebruikte een wat groter formaat van 7 x 5,5 cm, gewoon uit de supermarkt)
 • Vellen gekleurd papier
 • Washitape
 • Lijmstift
 • Stuk stevig garen
 • Gelukspoppetje
 • Ballon
 • Taartkaarsje
 • Kaart

Print deze afbeelding uit.  De afbeelding is al op maat. Knip uit en plak met een lijmstift op het luciferdoosje. Beplak de zijkanten met washitape of gekleurd papier.

Vouw smalle stroken (ca. 2 cm) gekleurd papier dubbel en knip hier driehoekjes uit, waarbij de rechte bovenrand van de driehoek op de papiervouw zit.

Knip een stuk garen af van ca. 50 cm.

Vouw het driehoekje open, smeer in met lijmstift en vouw het driehoekje weer dicht om het garen heen. Werk zo het hele stuk garen af, wissel kleuren af.

Maak confetti door met een perforator los te gaan op de rest van de vellen gekleurd papier.

Doe de slinger, ballon, confetti, gelukspoppetje en kaarsje of cadeautje in het doosje en schuif dicht. Doe er een lief kaartje bij met de tekst waarom die persoon wel een feestje verdient.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

 1. Karin van Dam

  Wat een super leuk idee. Je bent dus niet alleen een goede kok maar ook nog een crea bea.

 2. wat een leuk idee zeg!! die ga ik zeker onthouden 😀

 3. Hartstikke leuk! Toevallig had ik die ballonnen ook gekocht voor Mila’s verjaardag. Ze zijn waanzinnig mooi (na een aantal weken – ja, zo lang laat ik ze hangen 😉 worden ze wat wittig. Maar ideaal om iedere dag een feestje te maken!

 4. Wat een leuk en lief idee! Leuke opsteker voor een ieder die het kan gebruiken. 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*