Home » Glas graveren met de Dremel Lite
glas graveren met de Dremel Lite

Glas graveren met de Dremel Lite

Hoewel ik niet echt het creatieve talent van mijn ouders heb geërfd, vind ik het af en toe wel heel leuk om voor mijn blog DIY projectjes te doen. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eerder een kerstslinger van gedroogd fruit en badbruisballen. Dit keer ging ik aan de slag met glas graveren met de Dremel Lite!

Salted caramel

Glas graveren

Ik geef graag culinaire cadeautjes aan de mensen die mij lief zijn. (Weck)potjes gevuld met homemade jam, salted caramel of lemoncurd. Hoe leuk is het dan als je – in plaats van een etiket – in dat potje kunt graveren wat er inzit? Of er zelfs een speciale boodschap op kunt zetten?

Dremel Lite

Dremel Lite multitool

De Dremel lite is super gemakkelijk in gebruik. Hij is snoerloos, licht (slechts 270 gram), compact en met één knop te bedienen. En veelzijdig: met dit apparaat kun je graveren, snijden, schuren, slijpen, polijsten en reinigen. Het apparaat wordt geleverd met een USB-adapter.

Een gebruikersvriendelijke tool dus, waar zelfs beginners zoals ik mee uit de voeten kunnen!

glas graveren met de Dremel Lite

Graveren

Met de bijgeleverde accessoires kun je o.a. hout graveren. Leuk om bijvoorbeeld een snijplank te personaliseren! Om glas te graveren koop je een aparte set.

Het is het handigst om het product wat je wilt graveren (in mijn geval een weckpotje) vast te zetten. Hiervoor kun je de Dremel multi-vise gebruiken, een bankschroef die je vast kunt zetten aan je bureau en 360 graden kan draaien en 50 graden kan kantelen zodat je altijd vanuit de ideale hoek kunt werken. Vergeet niet dat je – wanneer je glas graveert – altijd een veiligheidsbril moet gebruiken!

glas graveren met de Dremel Lite

Oefenen en malletjes

Oefen vooral eerst op een oud glas of een lege wijnfles. Je kunt vanuit de losse hand schrijven of de gewenste tekst en lettertype in de juiste grootte uitprinten en dit als malletje aan de binnenkant van je weckpotje plakken. Zo hoef je alleen nog maar ‘over te trekken’. Of schrijf op je mooist met een watervaste stift, trek dit over met de Dremel en verwijder daarna de stift met alcohol. Naast weckpotjes met inhoud kun je bijvoorbeeld ook een speciale boodschap in een fles wijn graveren of een bijzondere datum op een wijnglas. Ik moet alleen nog wel even flink oefenen om zo netjes te kunnen graveren!

Gegraveerd glas

De Dremel Lite is o.a. verkrijgbaar bij Gamma voor € 74,99.

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Slimme ober app

    Wauw, dat is fijn. Hoe zit het als er een glas breekt: p

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*