Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Masker Sylvie Meis

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Van donderdag 8 november t/m zaterdag 8 december staat de Ridderzaal op het Binnenhof vijftien avonden (op donderdag, vrijdag en zaterdag met uitzondering van 22 november) letterlijk in de spotlights. Met videoprojecties komt het gebouw tot leven.

De videoprojectie Old masters, New heroes werpt nieuw licht op de geschiedenis. Al 800 jaar is het Binnenhof het centrum van de macht, hart van de democratie en fundament van de vrijheid. Nergens ter wereld is een regeringscentrum acht eeuwen operationeel en is er zo’n sterke connectie met de monarchie, kunst en cultuur. Wie waren die graven van Holland, waarom kozen ze voor deze plek en werd Amsterdam niet het regeringscentrum? De gotische Ridderzaal, ooit het feestpaleis van de Graven van Holland, doet dienst als filmdoek.

Er wordt gestart om 18.00 uur, waarna ieder kwartier de film opnieuw start. De film duurt 8 minuten, daartussen is dan 7 minuten een aftelklok te zien. De laatste film start dan om 21.45 uur.

Comicon

Beleven

Vandaag kun je mij vinden op Dutch Comic Con in Utrecht, samen met Bodhi! Dit hele weekend staat de Jaarbeurs in het teken van comics, gaming en cosplay. Cosplay is één van de belangrijkste elementen van Comic Con en dat is al zichtbaar in de trein onderweg erheen. Cosplay is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden.

Ik ga zelf niet verkleed maar Bodhi natuurlijk wel, als Skystalker uit de game Fortnite. We zijn al weken druk bezig geweest met zijn kostuum!

Dutch Comic Con vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 november.

Doen

Als je het nog niet gedaan hebt doe het dan alsnog: de film ‘Bohemian Rapsody’ gaan zien in de bioscoop. Deze autobiografische verfilming van het leven van Freddy Mercury en zijn tijd in Queen is kippenvel van begin tot eind! Nu in de bioscoop.

huiswijnen

Proeven

Goed nieuws: het héle huiswijn assortiment van HEMA is door Nicolaas Klei opgenomen in zijn zojuist verschenen Omfietswijngids 2019. Klei beveelt maar liefst negen HEMA huiswijnen aan in een prijsrange van €1,75 tot €3,50, variërend van wit, rosé tot rood en van droog tot half zoet. Klei: “De huiswijnen van HEMA zijn het omfietsen waard omdat ze zijn wat je hoopt van een huiswijn: eenvoudig, maar eerlijk en plezant.

De huiswijnen zijn zowel in de winkel als online verkrijgbaar:
Huiswijn Rood €3,00
Huiswijn Wit €3,00
Huiswijn Rosé €3,00
Huiswijn Wit Halfzoet €3,00
Huiswijn Bio Rood €3,50
Huiswijn Bio Wit €3,50
Huiswijn Rood 25 cl. €1,75
Huiswijn Rosé 25 cl. €1,75
Huiswijn Wit droog 25 cl. €1,75
Huiswijn Wit Halfzoet 25 cl. €1,75

Voor meer informatie en de wijnen zie: https://www.hema.nl/winkel/eten-drinken/wijn

Masker Sylvie Meis

Kopen

Onlangs had ik de eer om Sylvie Meis persoonlijk te ontmoeten bij de lancering van het Sylvie Meis Gold Radiant Glow bio-cellulose gezichtsmasker. Een hele mond vol! Sylvie Meis staat natuurlijk bekend om haar stralende huid en bijzondere ‘glow’, en die kunnen wij gewone stervelingen nu ook bereiken met dit gezichtsmasker. De maskers van Le Masque onderscheiden zich van andere maskers door het feit dat ze 100% natuurlijk zijn. Je kan ze bij wijze van spreken opeten! De maskers worden gemaakt van biocellulose, wat weer gemaakt wordt van gefermenteerd kokoswater. Bovendien bevatten de maskers 23 ml. serum, wat dus echt een mega boost is voor je huid, zowel qua hydratatie als anti-aging. De maskers van Le Masque zijn exclusief verkrijgbaar bij ICI PARIS XL vanaf € 12,90.

Made out of stars

Lezen

Made out of Stars is prachtig boekje wat je op weg helpt om op een andere, positieve, manier in het leven te staan. Met opdrachten die je aan het denken zetten over wat nu eigenlijk echt belangrijk is. Een soort dagboek om jezelf te leren kennen, begrijpen en vooral accepteren. Met opdrachten als ‘Noem drie dingen waar je bang voor bent en hoe kun je aan elk van de drie liefde bieden?’ Het boekje staat vol met prachtige illustraties en inspirerende quotes. Een soort ‘Flow magazine’ in boekvorm. En dat voor een leuke prijs! Een perfect cadeau voor de feestdagen, voor jezelf of een goede vriendin.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*