Home » Week van de Voedselbanken
week van de voedselbanken

Week van de Voedselbanken

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel maaltijdboxen te krijgen. Van Hello Fresh tot Albert Heijn. En heb je de keuze uit vis, vlees, vegetarisch, biologisch en voor hoeveel personen. Maar de meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland wordt niet thuisbezorgd maar afgehaald. Bij de voedselbank! Het is deze week dan ook Week van de Voedselbanken.

week van de voedselbanken

De meest gewaarde maaltijdbox

Bij de voedselbank delen zo’n 11.000 vrijwilligers wekelijks bijna 40.000 voedselpakketten uit. Vanuit 168 voedselbanken kunnen op die manier 132.500 mensen hun dagelijks eten klaarmaken.

Is dat nodig? In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De armsten worden door de voedselbank geholpen met voedselpakketten. Maar er zouden nog veel meer mensen geholpen moeten worden.

Week van de voedselbanken

Deze week is de Week van de Voedselbanken. En staan we stil bij de wereldwijde armoede en voedselverspilling. De week eindigt op zondag 21 oktober, maar het werk van de voedselbanken gaat daarna gewoon door. Door samen te werken met bedrijven wordt bovendien voedselverspilling voorkomen en het milieu minder belast. Extra goed bezig dus!

week van de voedselbanken

Schenk een voedselpakket

Voor slechts € 5,00 doneer je al een een voedselpakket aan iemand die dat écht nodig heeft. Laat dus deze week een keer die chai latte bij Starbuck of dat (te dure) broodje carpaccio in de kantine achterwege en geef een pakket!

Natuurlijk kun je je ook aanmelden als vrijwilliger of op andere manieren behulpzaam zijn. Check de site om te zien wat er mogelijk is en wat er bij jouw lokale voedselbank wordt georganiseerd in de week van de Voedselbanken.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Done! Wat een mooi artikel Anne-Marie! Zo bijzonder ook dat vrijwilligers zich elke week weer hiervoor inzetten. En wat gaat het betalen makkelijk. En voor iedereen die twijfelt: nee, je bent niet meteen automatisch ingeschreven voor een nieuwsbrief: love it! ♥️♥️♥️

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*