Home » Frambozenmousse met ruby chocolade
frambozen mousse met ruby chocolade

Frambozenmousse met ruby chocolade

Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse met ruby chocolade. Een knapperig laagje roze chocolade met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas!

frambozen mousse met ruby chocolade

Frambozenmousse

Een mousse is eigenlijk heel eenvoudig te maken, in welke (fruit)smaak je maar wilt. Basis is slagroom, gelatine en suiker, waaraan je dus gepureerd fruit naar keuze toevoegt. In dit artikel zette ik een aantal heerlijke mousses voor je op een rij! Serveren doe je het leukste in van die kleine (eventueel dubbelwandige) glaasjes

Ruby chocolade

Roze chocolade of ruby chocolade is een type chocolade met een roze kleur en een bessensmaak. Zowel de kleur als de smaak zijn afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen.

frambozen mousse met ruby chocolade

Frambozenmousse met ruby chocolade

frambozen mousse met ruby chocolade

Frambozenmousse met ruby chocolade

Een luchtige mousse van frambozen met een laagje knapperige ruby chocolade
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
opstijven: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 25 minuten
Servings: 4 porties

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 250 gram frambozen (ontdooid)
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram ruby chocolade
  • gevriesdroogde frambozen

Aan de slag!

  • Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
    2 blaadjes gelatine
  • Pureer de frambozen met een staafmixer.
    250 gram frambozen
  • Doe de puree met de suiker in een pan en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
    50 gram suiker
  • Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
    150 ml slagroom
  • Smelt de ruby chocolade au-bain-marie. Verdeel met een lepel een laagje chocolade over de glaasjes mousse. Bestrooi met gevriesdroogde frambozen. Zet nog een keer een uur in de koelkast.
    50 gram ruby chocolade, gevriesdroogde frambozen
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*