Wie houdt er nu niet van stoofpeertjes? Meestal worden stoofperen geserveerd als bijgerecht of groente, maar in dit recept spelen ze de hoofdrol in een prachtig toetje: pavlova met stoofperen! Pavlova Ik gebruikte dit keer een kant-en-klare pavlova bodem van AH. Dit soort producten zie je vaak rondom de feestdagen […]
Nagerecht
My happy kids: Tony Chocolonely salted caramel mousse
In de eerste aflevering van My happy kids kon je al lezen dat junior foodblogger Bodhi een zwak heeft voor de Tony Chocolonely salted caramel reep. Op de leuke blog van Flying Foodie kwamen we een recept tegen voor Tony Chocolonely salted caramel mousse. Met slechts 2 ingrediรซnten het perfecte […]
Oosterse hangop met kaki en pistache
Afgelopen maandag kon je mijn review lezen van NoCandy, heerlijk gedroogd fruit voor tussendoor. Maar om te laten zien dat je ook lekker kunt koken en bakken met gedroogd fruit geef ik vandaag een recept voor een eenvoudig maar toch bijzonder toetje: Oosterse hangop met kaki en pistache. De kaneel […]
Whiskyroomijs met bacon-karamelcrunch
Toen ik, nog net niet kwijlend, het boek Miljuschkaโs Food Trucks aan het doorbladeren was viel mijn oog direct op dit recept voor whiskyroomijs met bacon-karamelcrunch. Van de combinatie zoet en zout krijg ik immers nooit genoeg. Gezouten karamel, daar zijn we in Nederland inmidddels wel aangewend (dank je wel […]
Halloween DIY: graveyard chocolat mousse
Vroegรขh – toen ik jong was – ย had je nog geen Halloween. Het bestond natuurlijk wel, in Amerika. Maar in ons land werd Halloween niet gevierd en kende je het fenomeen alleen uit griezelfilms. Tegenwoordig struikel je over de pompoenen, skeletten en vleermuisdecoraties en lijkt Halloween gewoon een Nederlandse feestdag […]
Lava cake (of moulleux au chocolat)
Een recept van mijn bucketlist van het derde kwartaal! Lava cake wordt hier in huis graag gegeten door zoon en man. Van de New York pizza that isโฆโฆ. Ik kon daarom niet achterblijven en wilde graag een lava cake bakken die natuurlijk vele malen lekkerder was dan die van de […]