Deze shrikhand met mango is de Indiase variant van onze hangop. Een eenvoudig te maken maar oh zo smaakvol dessert. De ideale afsluiting van een Indiase maaltijd, zoals mijn favoriete butter chicken curry. Shrikhand Volgens een legende is shrikhand uitgevonden door rondreizende herders. Het werd al ruim 500 jaar voor […]
Nagerecht
10 x de lekkerste mousse recepten
Het was de gevleugelde uitspraak van mijn opa: ‘ik heb hier een plekje in mijn buik waarin altijd plaats is voor een toetje’! En dat geldt voor mij eigenlijk ook wel. Echter niet voor alle desserts. Een ijscoupe bijvoorbeeld is me echt te machtig. Maar voor een lekkere mousse, van […]
Bloedsinaasappel met ricotta
Bloedsinaasappel is maar kort verkrijgbaar, het seizoen loopt van december t/m maart. Een bloedsinaasappel dankt zijn naam aan het ‘bloeden’ wanneer je hem opensnijd. De smaak is wat minder zoet dan een gewone sinaasappel, en ook iets bitter. De prachtige kleur leent zich voor een mooi dessert, zoals deze van […]
Baileys lavacake
Lavacake aten wij voor het eerst in een restaurant in Kijkduin dat helaas niet meer bestaat, the Fishclub. Ons favoriet dessert daar was ‘Death bij chocolate’ en omvatte o.a. chocolademousse, chocolade-ijs en dus een warme chocolade lavacake met vloeibare kern. Heerlijk! Sindsdien maak ik het regelmatig thuis, het is namelijk […]
Eton mess met stoofperen
Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt! Meringue Bak je meringue zelf of koop […]
Kaas koektaartjes
Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]