Home ยป Nagerecht ยป Pagina 9

Nagerecht

pina colada pannacotta

Pina colada pannacotta

Voor de maandelijkse foodblogwap mocht ik dit keer koken van de blog van By Andrรฉa Janssen. Medische redenen en een opruimactie in mijn keuken zorgden er samen voor dat ik uiteindelijk een pina colada pannacotta maakte! Foodblogswap Ik vind het altijd super leuk om iedere maand rond te neuzen op […]

Semifreddo van sinaasappel en Licor 43

Als kind at ik weleens ijs uit een echte halve sinaasappel of citroen, meestal in Italiรซ. Geweldig vond ik dat. En tegenwoordig kun je ze ook kopen, vaak bij de groothandel. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Zoals deze heerlijke semifreddo van sinaasappel en licor43. Zonder ijsmachine en […]

Gingerbread lavacake

Gingerbread lavacake

Vorig jaar stonden de lava cakejes op mijn blog de hele maand december in de top 3 van best bekeken recepten. Zo leuk als je bedenkt hoeveel mensen er wellicht lavacake aten op 1e kerstdag! Dit jaar maakte ik een heerlijke kerstvariant: gingerbread lavacake, met de kruiden van de beroemde […]

zelf vanillevla maken

Zelf vanillevla maken (+ variatietips!)

Zelf vanillevla maken is helemaal niet moeilijk en leuk om te doen. En heb je eenmaal vanillevla gemaakt, dan kun je ook eenvoudig gaan variรซren! Vanillevla Dit recept is goed voor een ruime liter vanillevla. Gebruik verse vanille (van een stokje dus) en geen vanille-essence. Je proeft echt het verschil! […]

affogato

Affogato: een lekker, snel een eenvoudig toetje!

Zoals veel Italiaanse gerechten kenmerkt ook dit toetje zich door een combinatie van weinig maar goede ingrediรซnten. Affogato betekent letterlijk โ€˜verdronkenโ€™ en staat voor ijs dat verdrinkt in koffie. Een heerlijk zomers toetje! Klassieke affogato De klassieke versie van de affogato maak je met slagroomijs en sterke espresso. Niets meer […]

kersenclafoutis

Gemakkelijke kersenclafoutis

Zomer betekent ook kersen! Mooie, grote, rode kersen uit Nederland. Heerlijk zo uit het handje, maar ook fijn om mee te bakken. Zoals in deze klassieke en vooral gemakkelijke kersenclafoutis. Ontpitter Een kersenontpitter is typisch zoโ€™n keukentoolย dat het grootste deel van het jaar in de la ligt. Toch is het […]