lemon meringue ijs

Lemon meringue ijs (met en zonder ijsmachine)

Wat nou als ik van mijn favoriete lemon meringue tartelette een ijsje maak? Dat was het uitgangspunt voor dit recept. Dit lemon meringue ijs is verrukkelijk. Ik kan wel zeggen: missie geslaagd!

lemon meringue tartelettes

Lemon meringue

De lemon meringue tartelettes zijn mijn lievelingstaartjes. De combi van de friszure lemoncurd en het zoete eiwitschuim is perfect. Dat moet toch ook in ijsvorm kunnen? Als basis maakte ik een soort van slagroomijs, waaraan ik lemoncurd en meringue toevoegde.

lemon meringue ijs

Meringue

Meringue kun je zelf maken of kopen. Het is maar net waar je zin in hebt of tijd voor hebt. Ik heb altijd wel eiwit in de vriezer liggen, over van bijvoorbeeld koekjes bakken of pasta carbonara. Op de baktijd na is meringue zo gemaakt. Maar ook zo gekocht natuurlijk.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de lemoncurd. Ga voor homemade of koop gewoon lekker makkelijk een potje in de supermarkt. Niks mis mee!

lemon meringue ijs

Lemon meringue ijs

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 250 ml. slagroom
  • 250 ml. (Griekse) yoghurt
  • 200 gram lemoncurd
  • Meringueschuim naar smaak (handvol)
  • 250 ml zoete gecondenseerde melk
  • (eventueel) Biscuitjes

Extra nodig: (eventueel) ijsmachine, afsluitbare diepvriesdoos, ijsschep

Meng de yoghurt met de gecondenseerde melk. Sla de slagroom half stijf (sla helemaal stijf als je geen ijsmachine hebt). Meng de slagroom voorzichtig door de yoghurt.

Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van. Voeg ca. 5 minuten voor het einde de helft van de lemoncurd toe. Je hoeft niet echt te mengen, gewoon lekker losjes er door doen. Doe in een diepvriesdoos en roer nu de resterende lemoncurd (in mooie swirls) en de meringue door het ijs. Zet de afgesloten doos nog minstens 5 uur in de vriezer. Haal een kwartier voor gebruik er uit.

Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een diepvriesdoos en roer er 100 gram van de lemoncurd door. Zet zo’n 3 uur in de vriezer. Haal eruit en roer nu de resterende lemoncurd en de (licht verkruimelde) meringuestukjes erdoor. Laat nog ca. 5 uur bevriezen.

Serveer (eventueel) met verkruimelde biscuitjes (als tartelette bodem).

Bewaar dit recept voor lemon meringue ijs op Pinterest:

pinterest pin lemon meringue ijs

Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon meringue ijs
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*