Onlangs was ik te gast bij een waanzinnige lunch georganiseerd door Label Rouge, een kwaliteitskeurmerk verleend door het Franse ministerie van Landbouw. Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zulke heerlijke kip heb gegeten! Met de scharrelkip (uiteraard met Label Rouge) die ik meekreeg maakte ik een heerlijke hele […]
Nieuwste berichten
Geschiedenis van beroemde gerechten #18: cordon bleu en Wiener schnitzel
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee vleesgerechten: cordon bleu en Wiener schnitzel. Geschiedenis van beroemde gerechten Cordon […]
Kerst met AH: favorieten, trends, feiten en cijfers!
Zit jij ook altijd met smart te wachten tot de Kerstallerhande in de schappen ligt? Bomvol inspiratie voor recepten en bijzondere producten die alleen in december verkrijgbaar zijn? Ik mocht dit jaar komen proeven van de meest bijzondere producten voor Kerst en kreeg alvast – drie dagen eerder dan de […]
Review Monopoly valsspelers editie
Wij zijn van huis uit Monopoly fans. Spelletjes kunnen hier soms meerdere avonden duren… Vandaar dat we tegenwoordig regelmatig de Wereld editie van Monopoly spelen, omdat daarbij een spelronde ca. 45 minuten duurt en je met speciale kaarten af en toe een leuke twist aan het verloop van het spel […]
Geschiedenis van de Bijenkorf
De Bijenkorf is al ruim 140 jaar een sterk merk. Een warenhuis dat naar eigen zeggen ‘het meest inspirerende, verrassende en creatieve warenhuis is waar iedereen bijzonder is’. Er zijn nu nog zeven filialen in Nederland. Maar de geschiedenis van de Bijenkorf begon met een kleine fourniturenwinkeltje in Amsterdam. Geschiedenis […]
Eenvoudig recept voor pistache macarons
Ik bedenk vaak wat ik wil gaan maken als ik een product tegen kom in de supermarkt of winkel. Een heerlijke pannacotta bij het zien van verse vijgen of rozentruffels toen ik roze poedersuiker tegenkwam. Zo ook met deze pistache creme: dat moesten wel pistache macarons worden! Pistache creme Of […]