Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten, merken of producten onder de loep neem. In deel 49 van de serie twee echt Amsterdamse ‘fenomenen’: ossenworst en Bakkerij Van der Linde. Geschiedenis […]
Nieuwste berichten
Factor meals: gezond en gemakkelijk!
Wanneer je voor je avondeten wilt of moet kiezen voor gemak, dan heeft dat vaak consequenties voor het gezondheidsniveau ervan. Want vaak grijpen mensen dan toch naar fastfood, pizza of Chinees. Met Factor meals weet je zeker dat je niet alleen snel klaar bent, maar ook nog eens een gezonde […]
Camembert uit de airfryer
In de serie ‘Airfryer, wat moet ik ermee?’ ging ik dit keer aan de slag met een heerlijke eenpersoons kaasfondue, namelijk camembert uit de airfryer. Kun je natuurlijk prima in de oven klaarmaken maar met de airfryer gaat dat extra snel! Eenpersoons kaasfondue Ik kan daar soms zo’n trek in […]
Geniet zonder stress: het gemak van een volledig verzorgde BBQ aan huis
Zin in een gezellige barbecue, maar geen tijd of zin om alles zelf te regelen? Goed nieuws: met een volledig verzorgde BBQ aan huis hoef je nergens meer aan te denken! Van kwalitatief vlees en verse salades tot een professionele grill en zelfs de afwas—alles wordt voor je geregeld. Of […]
Een hoofdrol voor groente bij restaurant Moose
In de Kazernestraat, achter het prachtige Haagse Lange Voorhout, zit sinds een jaar restaurant Moose. Een gezellig en intiem restaurant met een seizoensgebonden menu uit de modern Europese keuken. Ik nam op uitnodiging de proef op de som! Restaurant Moose Eigenaar Thom viert op de avond van ons etentje het […]
Buiten koken: een culinaire reis in de open lucht
Er is iets magisch aan koken en eten in de buitenlucht. Of het nu gaat om het knisperende geluid van een houtvuur, de geur van versgemalen kruiden of het gevoel van de wind die langs je waait terwijl je een heerlijke maaltijd bereidt – buiten koken is een ervaring die […]
