Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: pêche melba en melba toast. Geschiedenis van beroemde gerechten Nellie Melba Als […]
Nieuwste berichten
Dag 2017, hallo 2018!
Ik vind het altijd wel mooi om zo, aan het begin van een nieuw jaar, even stil te staan bij wat is geweest en vooruit te kijken naar wat gaat komen. Wat ging goed, wat kon beter, wat ga ik anders doen, wat ga ik niet meer doen en wat […]
10 x Must see op La Palma
Als je dit leest zitten wij op een terrasje op ons favoriete (Canarisch) eiland La Palma. Lekker met een wijntje of cocktail, bordje manchego en Serrano ham erbij. Genieten van het zachte weer (‘s winters zo’n graad of 23) en de prachtige natuur. Na zes vakanties geef ik je graag […]
My happy life december 2017
We zijn alweer bijna aan het eind van december gekomen. Het einde van 2017 dus ook. Ik heb dit artikel de dag voor kerst al geschreven, omdat we 27 december vroeg in de ochtend op vakantie zijn vertrokken. En met kerst ga ik natuurlijk niet achter de computer zitten. Ook […]
My happy kids: gevulde eieren met kerriemayonaise
Gevulde eieren, dat was denk ik het eerste recept dat Bodhi ooit maakte. Op de naschoolse opvang, waar hij zijn eerste kookcursus deed. Leuk hè, dat ze dat soort dingen daar organiseerde. Het is dan ook nog steeds een favoriete snack hier in huis, vooral de gevulde eieren met kerriemayonaise. […]
Zonder pakjes en zakjes: verse kruidenboter
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]