En toen was het alweer 2023! Het nieuwe jaar kon niet beter beginnen dan met een vakantie op ons favoriete eiland La Palma. Wat hebben we genoten. Van het lekkere weer, ons prachtige huis met zwembad en de quality time met elkaar. Ik kan er weer volop tegenaan! My happy […]
Nieuwste berichten
Dragonmayonaise maken
Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel erg simpel. Wanneer je tenminste de staafmixer methode gebruikt. Het grote voordeel? Je kunt er allerlei smaakjes aan toevoegen. Zoals bij deze dragonmayonaise. Dragonmayonaise of -dressing De basis van mayonaise is ei, olie en iets zuurs als citroensap of azijn. De mayonaise kun je […]
Het belang van goede kwaliteit keukengerei
Als thuiskok ben ik me gaan realiseren hoe belangrijk het is om keukengerei van goede kwaliteit te hebben. Met het juiste keukengerei wordt koken gemakkelijker en leuker en kun je heerlijke gerechten maken. In deze blogpost bespreek ik waarom je keukengerei van goede kwaliteit moet hebben, welke verschillende soorten keukengerei […]
5 x geld besparen op gas bij eten koken
Kook je op gas? Dan kun je met deze tips geld besparen op gas bij eten koken. Dat kost soms wat meer tijd (zoals in de ecostoof) maar bespaart je soms ook tijd (door voor meerdere dagen te koken!) Eénpans gerechten koken Wanneer je je gehele maaltijd klaarmaakt in één pan, […]
Basisingrediënt: room
Room, crème fraiche, zure room, clotted cream, ik ben er dol op en heb altijd wel een potje van het één of ander in de koelkast staan. Het geeft ieder gerecht instant ‘jeu’ en romigheid. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en welke soorten room gebruik je waarvoor? Ik […]
Rijsttafel café Jakarta
Wij hebben nog altijd mooie herinneringen aan onze reis naar Java en Bali in 2019. En die herinneringen kwamen weer even helemaal tot leven tijdens onze rijsttafel bij café Jakarta, in het prachtige gelijknamige hotel in Amsterdam. Westcord hotel Jakarta Hotel Jakarta is een uniek, duurzaam hotel aan het IJ, op […]