Home ยป My happy life augustus 2023
Buster

My happy life augustus 2023

Op 5 augustus waren we weer terug uit India en Nepal, daarover komen snel een aantal blogs online (het is nogal een klus!). De rest van augustus bestond uit bijkomen van de vakantie (was echt nodig), alweer flink aan de bak (mijn mailbox zat bomvol) en er kwam een heel lang gekoesterde wens van ons gezin eindelijk uit! Lees je mee in My happy life augustus 2023?!

Bonnetjes declareren

My happy life augustus 2023

Er ging nogal wat mis deze vakantie. Koffers die pas drie dagen later aankwamen, een medisch ongeval, en 13 uur vertraging op de terugweg. Bonnetjes declareren dus! Voor de gemaakte onkosten, maar ook om in aanmerking te komen voor de compensatie van Lufthansa. En die kwam er! We kregen maar liefst 1800 euro en daar hadden we een hele goede bestemming voor. Komt zo…

Dat medisch ongeval was dus Peter, die – toen ze gingen pauzeren tijdens het raften – onwel is geworden. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis in Pokhara gebracht. Daar heeft hij een ecg gehad en is aan een infuus gelegd. Er is iets gebeurt met zijn hart, maar het is nog onduidelijk wat precies. In Nederland is hij gelijk naar de huisarts gegaan. Er is nog een ecg genomen en er is bloed geprikt. Daar kwam eigenlijk verder niets uit. Hij heeft nu een doorverwijzing naar een hartkliniek om uit te zoeken wat er al dan niet aan de hand kan zijn. Daar kan hij 21 september terecht.

Gelukkig dus voor nu gezond en wel want ook Peter moest weer druk aan de bak, hij heeft 10 dagen lang in Zandvoort gewerkt aan het monteren van schermen voor de Formule 1.

Bodhi’s laatste twee verstandskiezen werden getrokken, hij had daar meer last van dan de vorige keer. De afspraak stond eerst vlak voor de vakantie, blij dat ik die toen verplaatst heb.

Terrasje in Kijkduin

Mijn ouders kwamen gezellig een dagje langs. Het was lekker weer dus besloten we te gaan wandelen in Kijkduin en ook even gezellig een terrasje te pakken. 

Video-opnames

Voor een opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg werden er twee korte kookvideo’s met mij opgenomen! Ik had zoiets dus nog nooit gedaan en vond het super leuk. Bij vrienden van de videomaker thuis met een mooie open keuken schoten we in 3 uur tijd twee video’s over koken met oud brood. Zodra ik de link naar de video’s heb zal ik die delen!

Buster

Al heel lang wilden wij een hond. Maar dat ging gewoon niet toen we allebei nog buitenshuis werkten. En na er in de vakantie uitvoerig over gepraat te hebben stond ons besluit vast. Op 20 augustus hebben we onze Zwitserse witte herder Buster opgehaald (geboren op 26 juni 2023). Is het geen plaatje? Ik moet eerlijk zeggen dat het hebben van een pup best pittig is! Het is net zoiets als een baby, hij vergt 24/7 aandacht. Hij moet zindelijk worden, tandjes wisselen en hij bijt in alles wat los en vast zit. Maar je krijgt er onwijs veel liefde en vrolijkheid voor terug. Dat koppie, die kwispelende staart. Het weekend erna kwamen mijn oom en tante (Sofia en Jan-Dirk) nog langs, zij hebben heel lang labradors gehad en gaven ons een heleboel nuttige tips en adviezen!

Bodhi’s school begon afgelopen maandag weer en dinsdag kregen we als ouders een informatieavond over de stage die hij medio dit schooljaar gaat lopen. Als alles goed gaat, gaat hij dan 11 maanden naar Amerika. Fantastisch voor hem maar oh wat zal ik hem gaan missen!

Bloguitjes en -post

Door de komst van Buster heb ik een aantal leuke etentjes ‘moeten’ afzeggen. Kwestie van even prioriteiten stellen natuurlijk! Van Tilda mocht ik de nieuwe lijn met Indiase producten uitproberen, en dus maakte ik een authentieke Indiase thali, een schaal met allerlei gerechten als naan, butter chicken curry, raita, dahl en rijst.

Wehkamp

Voor mijn Wehkamp blog shopte ik weer wat leuke jurkjes en stylde die voor zomer en herfst!

My happy life september 2023

Ik heb mijn agenda nog grotendeels vrijgehouden in september, vooral in verband met Buster. Wel ga ik van 13 t/m 16 september op een persreis naar het foodfestival in Hamburg. Het programma ziet er superleuk uit en heb er ook heel veel zin in! En natuurlijk start ik traditiegetrouw met het maken van content (recepten, diy,s cadeaulijsten) voor de feestdagen! En ook daar heb ik zoals ieder jaar weer veel zin in.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*