Home » My happy life september 2020
My happy life september

My happy life september 2020

Man oh man, wat vliegt de tijd. En corona is helaas nog niet weggevlogen. Sterker nog, in Den Haag is het erger dan ooit. Bodhi was snipverkouden ( ik een beetje) dus deden we een coronatest. Gelukkig negatief. Verder was het een gezellige maand, vol lekker eten en een heerlijke nazomerzon!

My happy life september 2020

My happy life september 2020

Peter heeft al zo lang ik ‘m ken de wens om ooit een Jaguar te rijden. En deze wens is uitgekomen, want begin september kochten we (tweedehands) een Jaguar XF sportbrake. En hoe leuk is het als de garage er dan – op de dag dat je ‘m komt ophalen – een grote strik omdoet en er een lekkere taart bij geeft. Zie ze stralen (zowel de auto als Peter)!

Zoals gezegd deden Bodhi en ik een corona test. Geen pretje! Maar wat ik vooral vervelend vind is dat je gewoon wéét dat het een gewone verkoudheid is, en het dan toch drie dagen school kost voordat je met een negatieve uitslag weer heen mag. En er zullen vast nog wel wat verkoudheden volgen!

My happy life 2020 - Sjaak Bral Circus Corona

Sjaak Bral – de cabaretier van wie wij ieder jaar de oudejaarsconference bezoeken – besloot spontaan tot een extra corona voorstelling in het openluchttheater in het Zuiderpark in Den Haag. Meteen kaartjes gescoord natuurlijk! Vrijdag gekocht, zondagmiddag zaten we  heerlijk in het zonnetje te genieten van Haagse corona humor. Want lachen is altijd gezond!

Halverwege de maand (16 september) was het exact 100 dagen tot kerst. Echt, de tijd vliegt! Ik ben al druk bezig met het bedenken van leuke diy’s en recepten, ook voor Sinterklaas natuurlijk. Gezellig hoor! Hebben jullie nog speciale wensen?

The Iron Lady

Ook gezellig was het etentje dat ik via Instagram won bij The Iron Lady in Rotterdam. Vooraf gingen Marjolein en ik nog even de Markthal verkennen en buiten op het terras proosten met bubbels en bitterballen. We hebben daarna heerlijk gegeten, ik kan dit restaurant echt aanraden!

Brasserie de IJmond

De zondag erna vierden we de 74e verjaardag van mijn moeder in Brasserie De IJmond in IJmuiden. Prachtig gelegen op een heuvel in de haven. Wat een uitzicht! We genoten er van de heerlijkste visgerechten en van het gezelschap, Ik had mijn zus en haar man en kinderen al sinds februari niet meer gezien!

Indiase kookworkshop

De laatste zaterdag van deze gezellige maand deed ik een Indiase kookcursus van Spice Trip in de kookstudio van Belle in Rotterdam. Zo ontzettend leuk! Ik maakte lachha paratha, een Indiaas brood. Een review van de workshop en het recept voor dit heerlijke brood volgt!

Restaurant van der Leur

Blog

Samen met Priya, die voor haar blog was uitgenodigd, ging ik eten bij restaurant Van der Leur in Den Haag. Ook weleens lekker als je alleen maar te gast bent bij een diner en niet hoeft te werken (lees: geen foto’s of aantekeningen hoeft te maken). Ik dronk er o.a. deze heerlijke watermeloencocktail.

My happy life september Blogger by Nature

De hele zondag erna stond in het teken van Blogger by Nature, een cursusdag in de Stay Okay in Soest vol workshops en presentaties. Leuk, gezellig en leerzaam. En helemaal coronaproof georganiseerd. En om helemaal relaxed te maken bleef ik zaterdagavond al logeren in de Stay Okay. Ik had een vierpersoonskamer (met twee stapelbedden!) voor mijzelf alleen! En omdat Peter het niet erg vond om wat kilometers te maken met zijn nieuwe Jaguar werd ik zowel gebracht als gehaald. Wat een luxe!

Overloon

Peter en Bodhi vermaakten zich ondertussen die zondag in het oorlogsmuseum in Overloon.

Culinair Zeeland

De geplande wijncursus ging helaas niet door, die is verplaatst naar oktober. Wat gelukkig wel doorging, was het persreisje van een dag naar Zeeland! Oh mijn god, wat heb ik genoten van alle zilte zaligheden. Je leest erover in deze blogpost!

Culinaire producten uit Valtellina

Omdat in coronatijd veel evenementen niet kunnen doorgaan, besloot de Italiaanse Kamer van Koophandel de promotie van producten uit Valtellina te laten plaatsvinden door middel van een online proeverij. Wat een leuk en origineel idee. Ik kreeg de producten een paar dagen eerder thuisbezorgd en proefde – vanachter de computer – de heerlijkste wijnen, bresaola en kazen.

Cowboylaarzen van Wolky

Ik moest ervoor met de trein naar Arnhem, maar mijn eerste kennismaking met het PR bureau RVGP was een succes. Ik heb kennis mogen maken met een heleboel mooie merken en mag diverse producten uit testen. Daarover later meer. Waar ik in ieder geval al heel blij mee ben zijn mijn nieuwe cowboylaarzen van Wolky!

Goodiebag culiperslunch

Afgelopen maandag was ik weer uitgenodigd voor de jaarlijkse culiperslunch. Deze was inmiddels door corona al twee keer uitgesteld, maar kon gelukkig nu – in shifts – plaatsvinden. In de Amsterdamse kookfabriek konden bloggers en journalisten weer kennis maken met allerlei producten en de nieuwste kookboeken van alle uitgevers. De goodiebag van dit evenement is altijd waanzinnig, en dit keer kreeg ik er zelfs twee. Een deel ervan zie je hierboven op de foto.

Blogpost

Ik ben weer flink verwend deze maand, met o.a. een paar mooie kookboeken: Delicious pink van Blond Amsterdam,  It’s a wrap en het kookboek van de populaire blog Leuke Recepten. Een enorm pakket met Italiaanse delicatessen uit Valtellina, , Tony Chocolonely repen extra puur, prachtige laarzen dus, een pizza dome en dus die enorme goodiebags vol lekker eten. Ook mocht ik een warme maaltijd ontvangen van Marleen kookt. Zij maakt lekkere en gezonde maaltijden die dagelijks aan huis worden bezorgd. En sinds eind september dus ook in Den Haag!

Zeeland

My happy life oktober 2020

Nu corona voorlopig het land (en de wereld) nog niet uit is, gaat mijn zoektocht naar een leuke bijbaan onverhinderd verder. Ondertussen verveel ik me geen seconde. Ik ben zoals gezegd al druk voor de feestdagen, maak veel gezellige koffie en lunchafspraken met vriendinnen (eindelijk tijd voor!) en ook worden er weer meer (coronaproof) blogevenementen georganiseerd. Helaas is het geplande afscheidsetentje van mijn werk door de nieuwe strenge coronaregels gecanceld. Het is niet anders. Stay save en tot volgende maand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*