Home » Goed voorbereid op vakantie: van inpaklijst tot visum
goed voorbereid op reis - koffer pakken

Goed voorbereid op vakantie: van inpaklijst tot visum

Reizen doe ik graag en zo veel als mogelijk. Dagjes weg, korte citytrips of verre reizen, alleen van het vooruitzicht word ik al blij. Goed voorbereid op vakantie gaan is niet alleen leuk maar scheelt je ook tijd, werk en frustratie. En in de loop der jaren heb ik heel wat handige tips opgedaan die ik graag met jullie deel. Van het maken van een inpaklijst tot het aanvragen van je visum, dit zijn mijn beste tips om goed voorbereid op vakantie te gaan!

goed voorbereid op reis inpaklijst

Inpaklijst

Ik heb twee inpaklijsten op mijn computer staan. Eén voor het reizen met de auto en één voor met het vliegtuig. Want met de auto kan er natuurlijk veel meer mee! Mist er iets tijdens een vakantie, dan vul ik het na de reis meteen aan op de inpaklijst. Of verwijder dingen die toch overbodig bleken te zijn. Hier een voorbeeld van mijn inpaklijst met het vliegtuig.

Kopieën van belangrijke documenten uploaden

Je hoopt natuurlijk dat er niets gebeurt maar mocht mijn bagage verdwijnen of ik word bestolen, dan heb ik altijd kopieën van mijn belangrijkste documenten opgeslagen in Google Drive. Van onze paspoorten, bankpasjes en creditcard. Maar bijvoorbeeld ook een lijst met belangrijke telefoonnummers (voor als mijn telefoon wordt gestolen) en een document met belangrijke gegevens als het polisnummer en telefoonnummer van mijn reisverzekering en telefoonnummers om mijn pasjes als gestolen op te geven. Better safe than sorry.

stekkerblok

Stekkerblok

In een hotel zijn vaak maar een paar stopcontacten te vinden. En dat terwijl je tegenwoordig heel wat apparatuur op te laden hebt. Van telefoon tot smartwatch en van de accu van je camera tot de Nintendo. Ik heb een stekkerblok waar ook twee extra usb-aansluitingen inzittten. Super handig.

Flesje wasmiddel

Om zo licht mogelijk te reizen neem ik altijd een flesje wasmiddel mee. Op de hotelkamer zijn een paar onderbroeken of je favoriete t-shirt zo weer gewassen. In de praktijk neem ik voor een week aan kleding mee. Of ik nu 1, 2 of 3 weken op vakantie ga.

goed voorbereid op reis - volle koffer

Oude kleding, handdoeken en ondergoed

Deze tip werkt niet als je er op vakantie pico bello bij wilt lopen. Maar reis je graag licht en neem je ook nog graag souveniers mee terug, dan is dit wellicht de tip voor jou. Oude verwassen badlakens, ondergoed en t-shirts die Bodhi net iets te klein aan het worden zijn leg ik opzij voor de eerstvolgende vakantie. Om ze op vakantie na 1 of 2 x dragen/gebruiken weg te gooien. Met als voordeel dat er ruimte in de koffer komt en ik na de vakantie een stuk minder wasgoed heb!

goed voorbereid op reis-visum

Visum

Check tijdig of je voor het land waar je heen wilt reizen een visum nodig hebt. Zo overwegen wij in het najaar naar New York te gaan. Hiervoor heb je een ESTA nodig. Een ESTA kun je snel en eenvoudig online aanvragen. Ook staat er nog een citytrip naar Moskou op de planning. Ook daarvoor vraag je een visum online aan.

Wimpers verven en liften

Vlak voor een grote reis laat ik meestal mijn wimpers verven en liften. Voor de komende zes weken kan ik mijn mascara (en dus ook remover) thuis laten en zie ik er ook zonder make-up al stralend uit. Het zongebruinde kleurtje doet de rest!

goed voorbereid op reis - vaccinatie

Inentingen

Wacht niet tot het laatste moment maar check minimaal twee maanden vantevoren of er bepaalde inentingen nodig zijn. Goed voorbereid op vakantie betekent ook gezond op reis. En in sommige landen zijn inentingen zelfs verplicht. Check de website van de GGD om te zien welke vaccinaties nodig zijn. Afhankelijk van je zorgverzekeraar worden vaccinaties vaak vergoed.

Koffer kwijt

Je hoopt nooit dat het gebeurt maar de kans is aanwezig: je koffer staat nog in Nederland of op het vliegveld waar je bent overgestapt. Het is ons helaas al twee keer gebeurd. Voor het geval het maar om één van onze koffers gaat doen wij altijd een setje kleding in elkaars koffer. Zo kom je in ieder geval de eerste dagen door. En belangrijke en onmisbare dingen (medicijnen, bril, paspoort, geld) gaan natuurlijk in de handbagage.

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Handige lijst, al had ik wimpers verven niet direct op dit lijstje verwacht 😉

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*