Home » Weekend Hamburg, de verrassende citytrip!
Weekend Hamburg

Weekend Hamburg, de verrassende citytrip!

Op een kleine 5 uur rijden vanaf Utrecht zit de meest verrassende stad voor een stedentrip: Hamburg! Deze mooie stad aan de Elbe heeft – naast vele bezienswaardigheden – dit jaar ook een aantal bijzondere evenementen op de planning staan. Een heerlijk weekend Hamburg voor de liefhebbers van eten, kunst en muziek!

Weekend Hamburg

Weekend Hamburg met de auto of trein

Overweeg zeker eens de trein te pakken naar Hamburg. Vanaf bijvoorbeeld Amsterdam reis je er heen in 5 uur en 10 minuten (één overstap in Osnabrück). En wanneer je bijtijds boekt kost een enkele reis maar € 33,00. Goedkoper en duurzamer dus dan met de auto!

Weekend Hamburg

De havenstad Hamburg doet denken aan Amsterdam met haar vele bruggetjes en water. Een wandeling door de Speicherstadt is echt een must. Dit pakhuizencomplex is verdeeld over eilandjes aan rivier de Elbe en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De pakhuizen zijn gebouwd tussen 1883 en 1927 en staan op eikenhoutenpalen in de rivier.

Weekend Hamburg

Muzikaal weekend Hamburg

Wist je dat het succes van The Beatles is begonnen in de stad Hamburg? Tijdens The Favorite Beatles Tour loop je onder muzikale begeleiding van Stefanie Hempel langs allerlei plekken  waar The Beatles zijn groot geworden. De wandeling vertrekt van april t/m november op zaterdag om 18.00 uur en duurt drie uur.

Vergeet als muziekliefhebber ook zeker niet een bezoek te brengen aan de wereldberoemde concertzaal Elbphilharmonie

Weekend Hamburg

Cultuur in Hamburg

Speciaal voor de 250e verjaardag van de belangrijkste kunstenaar van de Duitse Romantiek – Caspar David Friedrich – presenteert de Hamburger Kunsthalle de tentoonstelling ‘Art for a new age’. De tentoonstelling loopt van 15 december 2023 t/m 1 april 2024. De Hamburger Kunsthalle is het belangrijkste kunstmuseum van de stad. Het bestaat eigenlijk uit drie musea, die via tunnels met elkaar in verbinding staan. 

Met de 3-dagenpas van de Kunstmeile Hamburg krijg je drie opeenvolgende dagen onbeperkt toegang tot vijf gerenommeerde kunstinstellingen in het centrum. Ideaal voor een culturele city trip! 

Weekend Hamburg

Hamburg Food Festival

Van 14 tot en met 18 september vindt het eerste Hamburg Food Festival plaats met aandacht voor Nordic food en duurzaamheid. Naast dat Hamburg veel groene initiatieven telt, is het ook de stad met de meeste groene Michelinsterren van Duitsland en zijn er tal van andere duurzame culinaire concepten. Als je een culi-liefhebber bent, dan kun je sowieso je hart ophalen in Hamburg. De stad heeft veel Michelinsterrenrestaurants (zoals Kevin Fehling’s The Table, Haerlin en Jacobs Restaurant) en tegelijkertijd is de stad een hotspot voor een jonge, creatieve eet- en drankscene, met originele concepten. Fan van de Duitse keuken? Op mijn blog vind je veel Duitse recepten!

Weekend Hamburg
© CHLPhotodesign CH.Lietzmann

Hamburg Cruise Days

Droom jij van een vakantie op een cruise of vind je het gewoon machtig om van die gigantische schepen te zien? Dan zijn de Hamburg Cruise Days van 8 t/m 10 september de perfecte tijd voor jouw weekend Hamburg. Tijdens dit meest spectaculaire cruisefestival ter wereld kun je genieten van schitterende cruiseschepen en een uitbundig, boeiend programma langs de waterkant met spectaculaire hoogtepunten zoals de Grand Parade en vuurwerk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*