Mijn zoon en ik lunchen ’s middags het liefste warm. En dat hoeft echt geen ingewikkelde warme maaltijd te zijn. Deze taco met coconut shrimps maak je in minder dan een kwartiertje en vormt een heerlijke lunch of lichte maaltijd.
Coconut shrimps
Je maakt deze coconut shrimps eenvoudig klaar in de airfryer. Heb je ondertussen tijd om de tortilla’s op te warmen in de pan en het sausje te maken. Ik voegde granaatappelpitjes toe (omdat ik die nog in de koelkast had liggen), maar blokjes mango zullen het ook heel goed doen in deze taco’s. Die handige tacohouder kopen?
Voorraadkast koken
Ik vind het altijd leuk om te koken met wat ik in de voorraadkast, koelkast en vriezer heb liggen. Daar komen namelijk vaak verrassend lekkere combi’s van ! Zo is ook dit gerechtje ontstaan. Ik heb eigenlijk altijd wel tortilla’s in de voorraadkast liggen. En een grote zak garnalen in de vriezer. Daar maak ik bijvoorbeeld ook deze heerlijke (en gemakkelijke!!) orzotto met garnalen mee. Meer lekkere recepten met garnalen zien?
Taco met coconut shrimps
Taco met coconut shrimps
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 4 tortilla's klein
- 20 Grote garnalen
- 1 ei
- 3 eetlepels kokosrasp +/-
- 2 eetlepels bloem
- paar blaadjes sla
- granaatappelpitjes of mangoblokjes optioneel
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1/2 eetlepel srirachasaus
Aan de slag!
- Verwarm de airfyer een paar minuten voor.
- Klop het ei los en doe in een schaaltje. Vul een schaaltje met bloem en eentje met kokosrasp. Haal de garnalen één voor één door de bloem, het ei en de kokosrasp.
- Bak de garnalen in de airfryer op 180 graden in ca. 6 minuten goudbruin
- Verwarm ondertussen de tortilla's kort in een hete droge koekenpan.
- Meng voor de saus de mayonaise met de zoete chilisaus en de srirachasaus.
- Vouw de tortilla dubbel, vul met slablaadjes, kokosgarnalen, (eventueel) granaatappelpitjes of mangoblokjes en bedruppel met wat saus.
- Serveer de saus er apart bij.