Home » Boekreview ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’
Het zal nooit meer kaviaar zijn

Boekreview ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’

Ik hou van het lezen van thrillers en ik hou van koken. Dan moest ik het boek ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn‘ wel goed vinden! En dat was gelukkig ook zo. Een heerlijke en spannende roman, waar je trek van krijgt!

Marja West en Anna Bontekoe

Het boek is een initiatief van moeder en dochter. Schrijfster Marja West (ook bekend als Anna Thomas) en dochter Anna Bontekoe (ofwel Chef Bontekoe) deden het idee voor dit boek op naar aanleiding van een andere succesvolle thriller ‘Het kan niet altijd kaviaar zijn’. Dit boek uit 1960 van Johannes Mario Simmel was toentertijd een wereldwijde bestseller en is in 1961 ook verfilmd. Ik kende dat boek echter niet. 

Het zal nooit meer kaviaar zijn

Het zal nooit meer kaviaar zijn

Het boek gaat over de Nederlandse Sofia die in New York bij een bank werkt. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke beslissing. Die er uiteindelijk toe leidt dat ze als kok bij een grote maffiabaas gaat werken. Door het bereiden van verrukkelijke Italiaanse maaltijden (haar moeder was Italiaanse) wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen.

Jimmy Hoffa
Jimmy Hoffa

Waargebeurde verhalen

Het leuke aan dit boek is dat het fictieve verhaal van Sofia is verweven met ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70. Zoals de mysterieuze verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa in 1975 en de grote bouwprojecten die allemaal in handen van de maffia waren.

Het zal nooit meer kaviaar zijn
FOTOGRAFIE: WENDY VAN DEN EIJNDE MEDIA

De recepten

Maar het leukste aan het boek zijn toch wel de recepten. Niet alleen de wijze waarop Sofia er in het boek over vertelt, van de boodschappen tot het bereiden ervan, maar ook omdat alle recepten achterin het boek zijn opgenomen. Inclusief jaren 70 fotografie! Alle recepten zijn vegetarisch en vegan te maken. Al lezend krijg je gewoon zin om de keuken in te gaan en de pappa al pomodoro met burrata te maken of die romige polenta met paddenstoelen, balsamico en pecorino.

Het zal nooit meer kaviaar zijn
Marja West & Anna Bontekoe
Crimecompagnie.nl
275 blz. /softcover

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*