Home » 5 inspirerende tips voor een landelijke keuken
Landelijke keuken

5 inspirerende tips voor een landelijke keuken

Ben jij toe aan een nieuwe keuken? De landelijke keuken is nog steeds een trend! Een landelijke inrichting is tijdloos en goed te combineren met andere stijlen, zoals modern of bohemien. Met deze vijf tips creëer jij eenvoudig een landelijke keuken.

Landelijke keuken

Snuffel bij de kringloopwinkel

Een landelijke keuken heeft een sfeer van nostalgie, maar zonder oubollig te zijn. Kijk bij de kringloop, op internet of op vlooienmarkten naar spulletjes uit grootmoeders tijd. Een gietijzeren pan die je ter decoratie aan de muur hangt, een kolenkit, een rotan stoel. Deze zijn ook ‘retro’ (dus nieuw) verkrijgbaar, maar authentieke spulletjes geven toch dat beetje extra. Bovendien kan een zoektocht naar die perfecte stoel en unieke pan veel voldoening geven.

Kies natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn het kenmerk van een landelijke keuken. Een granieten aanrechtblad, houten jaloezieën, een rotan bijzet tafeltje. Maar ook riet, katoen en koper zijn materialen die een landelijke keuken helemaal af maken. Denk aan katoenen gordijnen, een koperen ketel als accessoire op het fornuis, keukenstoelen met een rieten bekleding. Keukenkastjes hebben een houten front, liefst met een werkje, de vloer is gelegd met natuursteen of houtlook laminaat.

Kies lichte tinten

Een landelijke keuken kenmerkt zich door lichte kleuren en natuurlijk daglicht. Dit geeft het gevoel van openheid, ruimte en rust. Heb je een klein raam in de keuken, overweeg dan een groter raam te laten plaatsen of kies als dat mogelijk is voor een lichtkoepel. Kies voor lichte kleuren op de grotere oppervlakten. Dat hoeft niet noodzakelijk wit te zijn, gebroken wit, crème of een pasteltint kunnen ook prima. Kleuraccenten breng je aan met accessoires of bijvoorbeeld keukenapparatuur in een opvallende kleur.

Kitchenaid Artisan

Combineer

Je kunt landelijk prima combineren met een andere stijl, zoals modern of bohemien. Je hoeft moderne keukenapparatuur dus ook niet te vermijden. Tegenwoordig is veel keukenapparatuur zoals een waterkoker of een koffiezetapparaat ook verkrijgbaar in een vintage of nostalgische look. Laat deze elementen mooi opgaan in het interieur, of kies juist één of twee elementen die extra opvallen om accenten aan te brengen in de inrichting. Zorg er wel voor dat er niet te veel opvallende onderdelen zijn, om te voorkomen dat het te druk wordt. Een landelijke keuken staat juist bekend om de rust die hij uitstraalt.

Maak er een leefkeuken van

Een landelijke keuken is meer dan een keuken alleen. Vaak wordt hij bij het woongedeelte betrokken en wordt het een echte woonkeuken waar je niet alleen eet en kookt, maar ook gezellig samenkomt met de familie, vrienden uitnodigt of zelfs werkt. Je betrekt de keuken eenvoudig bij de rest van de woning door te kiezen voor een landelijk interieur in de woonkamer, waardoor je de stijl van keuken en kamer naadloos in elkaar laat overgaan. Heb je een gesloten keuken? Dan kun je er voor kiezen de muur tussen de keuken en het woongedeelte weg te halen, of in ieder geval de deur te verwijderen en de deuropening groter te maken.

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*