Home » De Pizzabakkers Den Haag
De Pizzabakkers Den Haag

De Pizzabakkers Den Haag

De slogan van Pizzabakkers Den Haag? Pizza en Prosecco! Mijn favoriete woorden met de letter P. Een relaxte plek hartje centrum voor liefhebbers van steenoven gebakken Romeinse pizza’s en een heerlijk glas bubbels. Of twee!

De Pizzabakkers Den Haag

De Pizzabakkers Den Haag

Sinds dit voorjaar is Den Haag weer een pizzeria rijker. Aan de Dagelijks Groenmarkt (tegenover de Grote Kerk) heeft de charmante Scott een filiaal van de keten van De Pizzabakkers geopend. Er zijn maar liefst 31 filialen, verspreid door het hele land. De vestiging in Den Haag zit in een oud smal pandje waardoor het al snel druk, gezellig en echt Italiaans oogt. Of je nu uitgebreid wilt eten of even snel een pizzaatje wil wegwerken, je bent hier van harte welkom!

De Pizzabakkers Den Haag

Pizza

Bij De Pizzabakkers worden pizza’s gebakken volgens Romeins recept. Het deeg moet daarbij 48 uur rijzen en wordt vervolgens in een gloeiend hete steenoven snel knapperig gebakken. Ik vind dat heerlijk! Er staan 12 pizza’s op het menu die ook nog eens aan te passen zijn. Door ze bijvoorbeeld vega(n) te maken. Of – zoveel beter – er een bol burrata aan toe te voegen. Ook is er een wisselende pizza van de maand. Wij namen alle drie een andere pizza die alle drie even lekker waren. Het meest fotogeniek was die wel van Bodhi, de Coppa d’Abruzzo met o.a. coppa, mozzarella, kerstomaatjes en extra truffelroomsaus! Bij de pizza dronk ik een heerlijke Aperol Spritz en waande me weer even op vakantie in la bella Italia.

De Pizzabakkers Den Haag

Antipasti

Maar we startten met wat heerlijke antipasti, lekker lang tafelen is wat ik juist zo leuk vindt in de Italiaanse keuken. Lekker borrelen met in de oven geroosterde olijven en amandelen (die moet je echt nemen!), focaccia met rozemarijn en zeezout, burrata al tartufo (hemels) en bruschette. Erbij een glas prosecco voor mij, rosé voor Peter en Bodhi genoot van de frisdranken van San Pellegrino die op de kaart staan in plaats van het traditionele cola/sinas/7-up aanbod.

De Pizzabakkers Den Haag

Dolci

Hoewel we eigenlijk al geen pap meer konden zeggen namen we toch een selectie aan desserts. En dat was een goed idee, want de pannacotta en de tiramisu kregen een dikke 10! De calzone met chocopasta en pistache kreeg onze 17-jarige veelvraat nog wel weg, maar ik ging echt rollend naar huis. Vol en voldaan!

De Pizzabakkers Den Haag

De Pizzabakkers Den Haag
Dagelijkse Groenmarkt 31A
Den Haag

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*