Home » ‘Vers van de pers’: achter de schermen bij Vapiano

‘Vers van de pers’: achter de schermen bij Vapiano

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor een bloggersevent bij Vapiano. Wat een eer! En wat was het ontzettend leuk! Om kennis te maken met de ‘passie voor versheid’ van Vapiano kregen we een kijkje achter de schermen van dit restaurant. Verse producten, verse bereiding, verse ideeën en – sinds afgelopen maand – een ‘verse’ menukaart.

Vapiano Amsterdam

Vapiano

Vapiano is opgericht in Duitsland en heeft nu (12 jaar later) wereldwijd -in 27 landen – 140 restaurants. De eerste Nederlandse Vapiano werd geopend in 2007 op het Buitenhof in Den Haag. Inmiddels zijn er in Nederland vijf Vapiano restaurants (nog twee in Amsterdam en twee in Rotterdam).

Welkomscocktail

Het prachtige restaurant aan het Rembrandtplein zet direct bij binnenkomst een sfeer neer. Recht tegenover de ingang is de open keuken waar de verse pasta wordt bereid, en overal staan plantjes basilicum en rozemarij

Barista workshop Zelf latte art maken

Na een welkomstcocktail en introductie van restaurantmanager Karlijn Vissers begon onze dag met een introductie op koffie van Vapiano’s barista Michail. Wat een leuke man! En zo gepassioneerd over zijn vak en over het product koffie! Onder het genot van een vers gemaakte cappuccino kregen we de geschiedenis van koffie in vogelvlucht te horen, werd ons uitgelegd hoe je de beste cappuccino klaarmaakt en mochten we natuurlijk ook zelf aan de slag aan de bar met het maken van een heuse ‘latte art’. En geloof me, als hij het doet ziet het er zo makkelijk uit, maar als je het zelf doet wordt jouw ‘veertje’ toch meer een…..tja, het lijkt best wel op een appeltje, toch?

Mijn latte art

Achter de schermen

Daarna kregen we een rondleiding achter de schermen. In de pastakeuken waar de hele dag 10 verschillende soorten verse pasta gemaakt werd. In de keuken, waar alle groente gesneden werd. In de koeling, waar de smaakpolitie helemaal happy van zal worden. En tenslotte bij de pastacounter, waar het tenslotte allemaal gebeurt.
Bij de pasta counter
DIY bij Vapiano
Parmezaanse kaas
Spaghetti carbonara

Bij Vapiano kies je een pasta van de kaart, kiest er een pastasoort bij en je laat dit aan de counter ter plekke door de kok voor je klaarmaken. Omdat de pasta vers is duurt dit gemiddeld zo’n vier a vijf minuten. En het is ontzettend leuk om naar te kijken! En uiteraard mochten wij ook hier zelf aan de slag. Schort om, handschoentjes aan, en na een korte uitleg maakte ik zelf mijn pasta carbonara Vapiano style. Die we na afloop natuurlijk heerlijk op mochten eten!
Goodiebag

Na nog een dolci (crème di fragola) en de uitreiking van een goedgevulde goodiebag ging ik helemaal happy naar huis. Een prachtige ervaring rijker! Ik was het hele event zo druk met luisteren, doen en genieten dat ik regelmatig vergat foto’s te maken. Gelukkig kregen we de prachtige foto’s van fotograaf Geert Broertjes toegestuurd.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*