Puree van zoete aardappel met koriander

Ottolenghi doet het, Jamie doet het, en gisteravond deed ik het ook: puree maken van zoete aardappel. Ik gebruikte de zoete aardappel al een poosje in de Massaman curry, maar nog niet eerder in de puree. En vooral het op smaak brengen met koriander, citroensap en crème fraiche maakt dit tot een heerlijk bijgerecht.

Puree van zoete aardappel met koriander


De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, bevat veel minder koolhydraten dan gewone aardappels en is een bron van vitamine A. Lekker en gezond dus!
Wat heb je nodig (2 personen):
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel crème fraiche of roomboter
  • Koriander naar smaak, fijngehakt (half bosje)
  • Peper/zout
  • Citroensap
Schil de aardappel, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ca. 15 minuten gaar en zacht. Giet af en stamp grof met een pureestamper. Roer de crème fraiche of roomboter en de koriander door de puree en breng op smaak met een beetje citroensap, zout en peper.
Ik at de puree nu met zalm en tuinboontjes. Heerlijk! Volgende keer ga ik eens een lentestamppotje proberen met spinazie en fetakaas. Wordt vervolgd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge