Home » My happy kitchen test zomerdrankjes van Charlie’s en Pure leaf

My happy kitchen test zomerdrankjes van Charlie’s en Pure leaf

Nu het eindelijk echt zomers warm is moet je goed opletten dat je voldoende te drinken binnen krijgt. Heerlijk fris water is het allerbest natuurlijk, eventueel op smaak gebracht met bijvoorbeeld schijfjes citroen of komkommer, blaadjes munt of steranijs. Ook verschijnen er nu allerlei nieuwe zomerdrankjes op de markt die inspelen op de behoefte aan puur natuur en eerlijk. Ik test vandaag de merken Charlie’s (frisdrank) en Pure Leaf (ijsthee).

Wat is het?

Charlie’s profileert zichzelf als een natural soda. ‘More juice, less calories & no fake stuff’. De frisdrank bevat geen conserveermiddelen en geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het is verkrijgbaar in blikjes van 330 ml (€ 0,89 cent) en in drie smaken:

  • lemon, lime & mint
  • black currant, acai & mint
  • orange, manderine & mint.

De frisdrank bevat 32 kcal per 100 ml., vrijwel net zoveel suiker dus als in gewone frisdrank.

Charlie's natural soda

 

Pure leaf is gemaakt ‘van vers getrokken thee’ en bevat geen kunstmatige kleur en smaakstoffen. De ijsthee is verkrijgbaar in de smaken mint, lemon, raspberry en peach. Het bevat minder dan 20 kcal per 100 ml en is gezoet met stevia en gewone suiker. De ijsthee heeft het Rainforest Alliance Certified keurmerk, dat aangeeft dat de thee afkomstig is van plantages die voldoen aan criteria op het gebied van o.a. arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en milieu. De thee kost € 1,29 voor een flesje van 500 ml.

En, is het wat?

De blikjes van Charlie’s zien er leuk uit, mooie letters op mooie kleurtjes. En van de smaak ben ik ook wel gecharmeerd. Ik proefde de lemon en de orange variant. De muntsmaak is precies goed in verhouding en geven de drankjes en frisse, zomerse hint. Als afwisseling van een glas water zeker niet verkeerd.

De icetea van Pure leaf proeft goed. Echt goed. Ik moet erbij zeggen dat ik helemaal geen liefhebber van ijsthee ben maar dit is een drankje dat ik vaker ga kopen! Het is precies zoet en fris genoeg (ik proefde de lemon smaak) maar smaakt vooral heel erg naar verse thee! Erg lekker.

Twee nieuwe zomerdrankjes die je zeker gaat terug vinden in mijn koelkast de komende maanden!

One Comment

  1. Kim Buining

    Wat leuk dat je dit mocht uittesten! Ik ben zelf helemaal gek op ijsthee maar drink het zo min mogelijk i.v.m. de vele suikers. Wellicht is die van Pure Leaf een betere alternatief 🙂

    Liefs,
    Kim / alleenpuur.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*