Home » My happy kitchen test: Zuivelmakers spuitzak roomkaas
gevulde mini paprika

My happy kitchen test: Zuivelmakers spuitzak roomkaas

Zuivelmakers spuitzak roomkaas. Dat is dus roomkaas in een afsluitbare spuitzak. Ik had er nog nooit van gehoord. Dus toen ik door De Zuivelmakers werd gevraagd of ik deze handige verse roomkaas in spuitzak eens wilden uitproberen zei ik natuurlijk volmondig ja. Ik hou van alles wat nieuw, handig en lekker is! En van roomkaas natuurlijk. My happy kitchen deed de test.

gevulde mini paprika

Wat is het?

De Zuivelmakers zijn een Nederlands familiebedrijf die sinds 1977 in het Groene hart (h)eerlijke zuivelproducten maken. Je kent ze wellicht al van de toetjes: milde yoghurt met allerlei smaakjes en hangop, met bijvoorbeeld appeltaart met kruimels. Nieuw in het assortiment zijn de handige spuitzakjes roomkaas. Met hersluitbaar spuitmondje en in vier verschillende smaken: naturel, Italiano, bieslook en geitenkaas.

Zuivel van de Zuivelmakers is duurzame zuivel. Er is volop aandacht voor het welzijn van de koeien: die zijn minstens 130 dagen per jaar en 8 uur per dag buiten. Goed voer, gezondheid van de koe en eerlijke melkprijs maken dat deze roomkaasjes uiteindelijk (h)eerlijk smaken.

Een zak roomkaas bevat 200 gram, kost € 2,99 en is vooralsnog verkrijgbaar bij Jumbo en Sligro.

En, is het wat?

Dat afsluitbare spuitmondje, dat is dus geniaal. Want 200 gram roomkaas, dat is nog best een flinke hoeveelheid voor wat ze bij De Zuivelmakers ‘spuitzakjes’ noemen. Maar doordat je ze na gebruik weer kunt afsluiten en in de koelkast kunt terugleggen gaan ze toch lekker lang mee!

Zuivelmakers roomkaas
Wat kun je allemaal doen met een spuitzak roomkaas? Heel keurig je broodjes of crackers beleggen. En vullen natuurlijk: maak heerlijke borrelsnacks of tussendoortjes door mini-paprika’s, tomaatjes, dadels, snackcups etc. te vullen met de smaak roomkaas naar voorkeur. Het was even mikken (het spuitmondje is vrij groot) maar ik heb ze zelfs in buggle chips gespoten!

Ik ben zelf het meest fan van naturel roomkaas. De geitenkaas roomkaas was echter het allerlekkerst!

Op de site van de zuivelmakers staan nog meer tips en recepten voor gebruik van deze roomkaas.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*