Home » Oesterzwam kebab met crispy rice
oesterzwam kebab

Oesterzwam kebab met crispy rice

Dit is nou typisch zo’n gerecht dat zo ontzettend smaakvol is, dat zelfs de grootste carnivoor het vlees niet zou missen. De oesterzwam kebab is heerlijk gekruid en de pittige crispy haverrijst maken dit comfort food helemaal af!

oesterzwam kebab

Haverrijst

Heb je al van haverrijst gehoord? Dit nieuwe alternatief voor witte rijst wordt steeds populairder. Het is lekker, voedzaam en past bij elke saus. Haverrijst is eigenlijk helemaal geen rijst. Het is gemaakt van glutenvrije haverkorrels die zijn gesneden en bewerkt om op rijst te lijken. Het resultaat? Een gezonde rijstvervanger die de voordelen van haver combineert met het gemak van rijst. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor witte rijst. Haverrijst is voedzaam, lekker en makkelijk in gebruik. Haverrijst is verkrijgbaar van Lassie en Fazer Wilja. De smaak te pakken? Maak dan ook eens deze Japanse haverrijstsalade.

tempura van oesterzwam

Oesterzwammen

Oesterzwammen zijn geweldig veelzijdig en de ideale vervanger voor vlees. Maar ook als je niet vegetarisch eet moet je de oesterzwam een kans geven! Zo smaakvol, licht op de maak en multi inzetbaar. Wat dacht je van oesterzwam tempura, oesterzwam shoarma of oesterzwam peking eend?

oesterzwam kebab

Oesterzwam kebab met crispy rice

oesterzwam kebab

Oesterzwam kebab met crispy rice

Vegetarische kebab gemaakt van oesterzwammen en geserveerd met knapperige rijst uit de oven
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosters
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

  • houten spiesen

Ingrediënten

  • 350 gram oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 100 gram haverrijst
  • 1 eetlepel crispy chili oil
  • knoflooksaus

Voor de marinade

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel kruidnagel

Aan de slag!

  • Scheur de oesterzwammen in repen.
    350 gram oesterzwammen
  • Meng de kruiden met de olie tot een pasta. Voeg zout naar smaak toe. Snijd de ui in 4 parten en haal los. Meng de kruidenpasta met je handen met de oesterzwam en ui, zodat alles een laagje marinade heeft. Zet min. 2 uur weg.
    1 rode ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel koriander, 1/2 theelepel kruidnagel
  • Rijg de ui en oesterzwam afwisselend aan 4 spiesen.
  • Kook de haverrijst in 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    100 gram haverrijst
  • Meng de rijst met een eetlepel crispy chili oil en spreid de rijst zo dun mogelijk uit op de bakplaat. Bak de rijst in 20 minuten knapperig. Leg er na 10 minuten ook de spiesen oesterzwam bij.
    1 eetlepel crispy chili oil
  • Serveer met knoflooksaus.
    knoflooksaus
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*