Home » Aziatische steak tartare
Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Ik ben dol op steak tartare. Hier in Nederland zie je het niet zo heel vaak op de kaart staan in restaurants. Maar bij Milú in Den Haag at ik eens een heerlijke Aziatische steak tartare. Ik heb geprobeerd ‘m na te maken en dat is volgens mij best goed geslaagd!

Tartaren

Geschiedenis van de steak tartare

Steak tartare wordt in veel landen gegeten onder verschillende namen. De Duitsers noemen het Duitse biefstuk, de Fransen ook wel haché bleu. De Engelsen maakten uiteindelijk de versie zoals wij die nu kennen onder de naam ‘steak tartare’. Het verhaal gaat dat de naam is geïnspireerd op de Tartaren, een berucht ruitervolk, dat gestroopt vlees onder hun zadel bewaarden. Het taaie vlees werd door het gewicht geplet en zo heerlijk mals gemaakt.

Aziatische steak tartare

Originele steak tartare

Vroeger werd steak tartare gemaakt van paardenvlees. Dat was toen lekker mals en veiliger dan rundvlees. Tegenwoordig gebruik je het liefst ossenhaas of een goed staartstuk. Nooit kapot draaien in een vleesmolen maar snijden. Zo fijn mogelijk. Worchestershiresaus en tabasco mogen niet ontbreken!

Voor mijn Aziatische steak tartare gebruikte ik natuurlijk Oosterse smaakmakers als rijstazijn en sojasaus. Ik vind deze variant echt heerlijk!

Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Een heerlijke variant op de originele steak tartare met Aziatische smaakmakers
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram kogelbiefstuk of ossenhaas heel fijn gesneden
  • 2 eierdooiers maat S of M
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel Japanse rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel verse gember geraspt
  • 1/2 teentje knoflook fijn gehakt/geraspt
  • 2 theelepels sesamzaad plus extra om te decoreren
  • 2 takjes verse koriander plus extra om te decoreren

Aan de slag!

  • Roer in een kom de sojasaus met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, limoensap, knoflook, gember, koriander en sesamzaad door elkaar. Voeg het fijngesneden vlees toe en meng goed.
    200 gram kogelbiefstuk of ossenhaas, 2 eetlepels zoute sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel Japanse rijstazijn, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel limoensap, 1 theelepel verse gember, 1/2 teentje knoflook, 2 theelepels sesamzaad, 2 takjes verse koriander
  • Maak met gebruik van een bakring twee mooie porties steak tartaar op twee bordjes. Maak een kuiltje met de achterkant van een lepel in iedere portie en leg hierin de eierdooier.
    2 eierdooiers
  • Decoreer met sesamzaadjes en koriander
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Aziatische steak tartare
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 40 Review(s)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*