Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Panna cotta Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. […]
voorgerecht
Gorgonzola mousse met perenchips
Een smaakvolle amuse, deze gorgonzola mousse met perenchips. Wel een beetje voor de liefhebber misschien, dat wel. Maar de combi van zout en zoet is heerlijk in deze zachte mousse van blauwe kaas. Een smaakvolle opening van jouw kerstdiner! Perenchips De perenchips kun je prima voorbereiden. Maak je ze in […]
Ravioli met garnalen en zeekraal
Het is even een klusje maar dan heb je wel wat: verse ravioli met garnalen (in kerstboomvorm!) en zeekraal. Een mooi voorgerecht voor kerst! Zelf verse ravioli maken De verhoudingen van de pasta (meel/water) hieronder zijn voor de volautomatische pastamachine van Philips. Een ideaal apparaat dat ik iedere pastaliefhebber kan […]
Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes
Het fijne van dit (kerst) voorgerecht? Dat je het prima een dag eerder kunt voorbereiden! Daarnaast zijn de combi van smaken in deze zalmbonbon met gefrituurde kappertjes subliem. Zacht, zilt, zoet, fris en knapperig, allemaal tegelijk. Een eenvoudig gerecht waar je indruk mee maakt! Zalmbonbon Ik vulde de zalmbonbon met […]
Champignonragout (vega of vegan)
Pasteibakjes (of ragoutbakjes) met champignonragout zijn toch wel een echte Hollandse klassieker. En vrijwel iedereen vindt het lekker. Het is een goedkoop en vegetarisch gerecht dat eenvoudig ook vegan te maken is. Het ideale voorgerecht dat je ook nog eens prima kunt voorbereiden. Ragoutbakjes Wil je het helemaal goed doen, […]
Taartje van doperwten en oesterzwam
Dit taartje van doperwten en oesterzwam is een heerlijk en fris zomers voor- of lunchgerecht. Het is vegetarisch en als je de roomkaas vervangt door vegan roomkaas en plantaardige boter om in te bakken gebruikt, is het gerecht ook vegan. Bovendien heb je dit gerecht in 10 minuutjes op tafel […]

