Home » After eight (dinner mints)

After eight (dinner mints)

Na de bounties en de twix(taart) stond een ander snoepje hoog op mijn verlanglijst: After eight. Dit ietswat oubollige snoepje is al favoriet sinds ik een heel klein Anne-Marietje was. Wanneer we vroeger Sinterklaas vierden bij mijn opa en oma kregen alle kinderen marsepein, behalve ik: ik kreeg een doosje After Eight!Homemade After Eight

Zelf aftereight maken

Ik had graag willen zeggen dat dit experiment fantastisch gelukt is. Helaas niet. Wel smaakt het heerlijk en smul ik er nu al de hele week van bij de koffie (ook voor acht uur)! Ik heb nog een paar exemplaren redelijk netjes kunnen uitsnijden en in een mooi doosje kunnen doen, maar het overgrote deel was een heerlijk smakende puinhoop. Heb nog even overwogen er after eight brownies mee te bakken. Maar zoals gezegd, ze smaakten wel lekker en niet alles in het leven draait om uiterlijk, toch?
Wat heb je nodig:
  • 400 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels (sla- of zonnebloem)olie
  • ½ theelepel munt essence*
  • 260 gram poedersuiker
Braadslee
Bakpapier
* Niet overal verkrijgbaar. Je slaagt zeker online of in de betere taart- of bakwinkels.

Beleg de bodem van een braadslee met bakpapier. Probeer een zo groot mogelijke braadslee te vinden, de mijne bleek uiteindelijk te klein waardoor de chocoladelaag eigenlijk te dik werd. Of anders misschien een groot dienblad gebruiken?

Verdeel de chocolade in twee porties van 200 gram. Smelt 160 gram in de magnetron. Doe dit op vol vermogen 60 seconden, even doorroeren, en nog een keer herhalen. Als de chocolade gesmolten is voeg je de overige 40 gram toe en roert totdat alle chocolade gesmolten is. Verdeel de chocolade zo egaal en dun mogelijk over de bodem van de braadslee. Zet ca. 15 minuten in de koelkast.

Na dit kwartier begin je aan de mintlaag. Meng het water, de olie en de essence door de poedersuiker. De dikke massa die je nu krijgt ga je zachter en dunner maken in de magnetron. Steeds op 700 watt voor 30 seconden en tussendoor roeren. De glazuur moet dan vloeibaar worden. Werd het bij niet echt, weet niet goed wat hier mis gaat. Verdeel de glazuur zo goed mogelijk over de laag chocolade. Doe dit snel en verdeel een beetje met een spatel, want de chocoladelaag zal snel gaan smelten door de hete glazuur. Zet wederom een kwartier in de koelkast. Smelt vervolgens de andere 200 gram chocolade op dezelfde manier als hierboven beschreven en verdeel de chocolade over de mintlaag met een spatel.
 Stap 2 muntlaag
  After Eight

Laat nog minstens een half uur in de koelkast staan. Om aan te snijden verwarm je een scherp mes in een kom met heet water. Gebruik eventueel een lineaal om mooie vierkantjes te snijden.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*