Zelf bounties maken!

Zelf je eigen candybars maken, hoe cool is dat?! Voelde me een soort Willy Wonka toen ik gisteren mijn eerste eigen bounties maken ging. Het recept is eigenlijk heel simpel en je hebt maar drie ingrediënten nodig. En geloof me, ze zijn heerlijk. Proberen dus! Wel erg machtig, dus maak ze bij voorkeur wanneer je kunt trakteren. Of als je ondergewicht hebt 🙂  
Homemade bounties


Ik heb dit keer ook wat foto’s van het bereidingsproces gemaakt, zodat je precies kunt volgen wat je moet doen!
Wat heb je nodig:
    • 300 gram geraspte kokos
    • Blikje zoete gecondenseerde melk
    • 400 gram chocolade (puur of melk)
    • Extra: bakpapier, kom
Geraspte kokos met gecondenseerde melk
Doe de geraspte kokos in een kom en giet het blikje gecondenseerde melk erbij. Roer goed door met een houten lepel. Leg een vel bakpapier op een groot bord of dienblad. Maak je handen nat en pak een beetje van het kokosmengsel uit de kom. Vorm dan naar wens kleine of grote staafjes bounty. Druk goed aan. Leg ze op het bakpapier en laat in de koelkast 1 ½ uur opstijven.

Zelf bounties maken


Smelt de chocolade au-bain-marie (in een kom boven een pan met heet water) of in de magnetron. Je kunt melk of pure chocolade gebruiken, wat je zelf het lekkerst vindt! Haal de bounties uit de magnetron en wentel ze één voor één door de chocolade. Dit gaat het handigst met twee vorken.

Dompelen in chocolade
Homemade bounties
Laat even uitlekken boven de kom en leg ze op een nieuw vel bakpapier. Doe dit met alle bounties en laat ze daarna nog even goed uitharden op kamertemperatuur of in de oven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*