Zoet

zelf kerstchocolaatjes maken

Zelf kerstchocolaatjes maken

Hoewel ik erg van hartige dingen hou, kun je mij echt wakker maken voor een stuk chocola. Het liefste heb ik dan ook echt chocola. Dus geen chocoladekoekjes, -ijs en -cake ofzo. In de maand december zit ik dan helemaal goed, met alle chocoladeletters en kerstchocolaatjes. Zelf kerstchocolaatjes maken is heel […]

Siciliaanse cannoli

Siciliaanse cannoli met advocaat van limoncello

Er zijn soms van die kookboeken waaruit je alles wel zou willen maken. Waar dan allemaal briefje uitsteken bij de recepten die nog op je foodbucketlist moeten komen. En die van mij die groeit alleen maar, in plaats van dat die kleiner wordt. Uit het prachtige boek ’ De Brabander […]

Gingerbread granola (kerst granola)

Soms kun je op de gekste momenten geïnspireerd raken voor een recept. Zo stond ik laatst in de Duitse supermarkt Real (waar de bakafdeling echt een hemel is voor foodies) met schattige mini gingerbread mannetjes in mijn hand. En meteen dacht ik aan een recept voor zelfgemaakte granola. Gingerbread granola in […]

roomboter kerstkransjes

Homemade kerstcadeaus: roomboter kerstkransjes

De leukste, mooiste en lekkerste cadeautjes zijn homemade. Want altijd lekker en gemaakt met liefde en aandacht. Daar kunnen geen diamanten tegen op! Op mijn blog heb ik al verschillende homemade kerstcadeaus staan. Van salted caramel tot kerst merengue schuim. Vandaag het recept voor een echte klassieker: roomboter kerstkransjes Mooi […]

Aachener printen

Traditioneel kerstrecept: Aachener printen

Er zijn van die blogs die je meteen aanspreken en die een verfrissend andere inhoud hebben dan het – best vaak – eenzijdige bloglandschap. De blog My inner Victorian is er zo eentje. Met mijn passie voor geschiedenis en voor alles wat Engels is ben ik echt fan geworden van […]

Salted caramel mousse met popcorn

Salted caramel mousse met popcorn

Salted caramel mousse met popcorn. Alleen van de titel ga ik al een beetje kwijlen…Dit overheerlijke recept komt van de Nieuw-Zeelandse foodblogger From the kitchen. Ik zag de foto en ik wist meteen: dit moet ik maken. Salted caramel en popcorn, what’s not to like? Popcorn Je ziet steeds vaker […]

bûche de noël

Bûche de noël met pepermuntcreme

Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog Deb’s bakery & kitchen. Tot mijn grote plezier mag ik wel zeggen, want bijna alles wat Debbie bakt of kookt wil ik ook wel maken! Mijn oog viel al snel op de chocoladecakerolletjes uit the Great British bake off. Geïnspireerd op […]

chocolade-karamel plaatkoek

Chocolade-karamel plaatkoek

Vorige week liet ik al een recept van pompoensoep zien waarin ik gebruik maakte van essentiële olie. Voor het tweede recept waarbij ik gebruik heb gemaakt van de essentiële olie, heb ik gekozen voor een recept van Donna Hay. En wel die van haar waanzinnig lekkere chocolade-karamel plaatkoek. Als je […]

Zelf mergpijpen maken

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Lianne: de Zoetekauw. Zowaar een opgave, want bijna alles wat zijn maakt ziet er verrukkelijk uit. Neem zeker een keer een kijkje! Toch was ik er vrij snel uit, en dat komt ook omdat zelf mergpijpen maken […]

Oreo-white brownie cake

Heb je binnenkort een feestje of moet je trakteren? Met deze Oreo-white brownie cake maak je meteen een onvergetelijke indruk. Zelf heb ik deze cake voor het eerst in de lunchroom gebakken en dat was meteen een groot succes! En vandaag deel ik met jullie dit heerlijke recept. Cake of […]