Breadsticks met walnoot en rozemarijn

Breadsticks met walnoot en rozemarijn

Sinds de pretzels ben ik weer helemaal bevangen door het broodbak virus. Brood bakken is zo leuk! Met een paar eenvoudige ingrediënten en ambachtelijk hand- (of soms machine)werk maak je de meest lekkere producten. In Amerika aten we weleens bij het restaurant ‘Olive Garden’ waar je bij het eten heerlijke verse breadsticks kunt bestellen. Een soort soepstengels, maar dan versgebakken en van brooddeeg. Lekker als voorgerecht met boter of tapenade, of bij het hoofdgerecht om de restjes saus mee van je bord te eten. Vaak zijn deze breaddsticks voorzien van knoflook en zeezout (en die ga ik zeker nog een keer maken), dit keer bakte ik breadsticks met walnoot en rozemarijn.

breadsticks met walnoot en rozemarijn

Versgebakken brood eet je het beste op de dag zelf. Omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten blijft het brood minder lang vers. Je kunt het wel goed invriezen. Verdubbel de hoeveelheden hieronder en vries de helft in. Met een pan (verse of kant-en-klare) soep en de breadsticks tover je snel en lekkere en makkelijke maaltijd op tafel.

Wat heb je nodig (8 breadsticks met walnoot en rozemarijn)

  • 150 gram bloem
  • 2 gram gedroogde gist
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 3 takjes verse rozemarijn (fijngehakt)
  • snufje zout
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • 30 gram walnoten (grofgehakt)
  • Voor decoratie: grof zeezout

Doe alle ingrediënten (behalve het grove zeezout) in een kom en kneed – met de hand of in een keukenmachine met deeghaken – in ongeveer 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Dek de kom af met een theedoek en laat op een warme plaats (kamertemperatuur) circa een uur rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol hier de breadsticks van. Leg ze op de bakplaat en laat – wederom afgedekt met een theedoek –  nog 15 minuten staan.

Smeer de breadsticks licht in met water en strooi wat grof zeezout er op. Bak de breadsticks met rozemarijn en walnoot in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Breadsticks met walnoot en rozemarijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Cakerol met witte chocolade en frambozen Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de heerlijke blog van Lianne: de-zoetekauw.nl Een pak van mijn hart, Lianne is net als ik dol...
Limoncello snowballs Ik had een collega beloofd wat lekkers te maken als bedankje voor haar bijdrage aan een project. En aangezien ik nog wilde experimenteren met culi ker...
Vier de lente met deze cheesecake strawberries! Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stampp...
Minion cupcakes Er kan iets van mijn food bucketlist worden afgestreept! Dit weekend heb ik samen met Bodhi de minion cupcakes gemaakt. Twee dagen daarvoor liep ik in...

7 Comments

  1. Errug leuk om te maken, heel smakelijk om te eten en feestelijk om op te dienen! Bijvoorbeeld bij een lekker soepje, of zo. Leuk idee!
    sunny mama recently posted…JORDAANSE KIKKERERWTENSOEP MET KANEEL, KORIANDER EN CITROEN – MAKKELIJK & GEZOND!My Profile

  2. Ohh wat heerlijk! Dit wil ik zeker een keer maken, ik houd van zelf gebakken brood, het aller lekkerste! Enne Amerika… Olive Garden… brings back good memories 🙂
    FabulousHeidi recently posted…Recept: Gevulde aardappelwaaiers met roomkaastopping en ProsciuttoMy Profile

  3. Haha, ik dacht eerst dat het aardappels waren, maar broodstengels lijken mij veel lekkerder 🙂
    Lianne recently posted…Boekrecensie: Het Italiaanse bakboek van Sarena SolariMy Profile

  4. Pingback: Broodsticks van speltmeel - FoodQuotes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge