Gyoza, wij krijgen er in hier in huis nooit genoeg van. Iedere keer als ik denk dat ik nu toch wel weer een leuk voorraadje gemaakt heb (het is namelijk even een klusje) dan is die voorraad toch weer zo verdwenen. Het is ook zo lekker! Ik maakte dit keer […]
Aziatische keuken
Uienchutney maken
Chutney is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat vetter vlees (eendenbout) of stevige kazen. Het zoete van de chutney doet het perfect bij een lekker stuk Stilton of gorgonzola. En uienchutney maken is helemaal niet moeilijk! Je kunt voor de uienchutney zowel gele als rode uien gebruiken. Chutney Een chutney […]
Larb laap of laab salade
Larb is een frisse vleessalade met een explosie van smaken. De salade wordt larb, laap of laab genoemd en kun je maken van varkensgehakt, kipgehakt of – indien je een vegetarische variant wil – tofugehakt. Larb, laap of laab De salade is oorspronkelijk afkomstig uit Laos, ik ken het echter […]
Vegan pekingeend van oesterzwammen
Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf! Pekingeend Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend […]
Aziatische ingrediënten die niet in je keukenkastje mogen ontbreken!
Mijn gezin is groot fan van de Aziatische keuken. Van Thais tot Indisch en van Indiaas tot Chinees, we eten het minstens drie keer per week. Mijn keukenkastje puilen dan ook uit van de kruiden, specerijen en sauzen/olie. Vandaag laat ik je zien welke Aziatische ingrediënten niet in je keukenkastje […]
Pad Thai met garnalen
Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart. Niet alleen leerde ik daar op vakantie de liefde van mijn leven kennen, maar ook zijn we verliefd op de Thaise keuken. Als ik deze pad thai met garnalen eet waan ik me weer op een zonnig strandterras ergens in Thailand. En […]