Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf! Pekingeend Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend […]
Aziatische keuken
Aziatische ingrediƫnten die niet in je keukenkastje mogen ontbreken!
Mijn gezin is groot fan van de Aziatische keuken. Van Thais tot Indisch en van Indiaas tot Chinees, we eten het minstens drie keer per week. Mijn keukenkastje puilen dan ook uit van de kruiden, specerijen en sauzen/olie. Vandaag laat ik je zien welke Aziatische ingrediĆ«nten niet in je keukenkastje […]
Pad Thai met garnalen
Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart. Niet alleen leerde ik daar op vakantie de liefde van mijn leven kennen, maar ook zijn we verliefd op de Thaise keuken. Als ik deze pad thai met garnalen eet waan ik me weer op een zonnig strandterras ergens in Thailand. En […]
Maleisische pulled beef
Wanneer ik een drukke werkdag voor de boeg heb, bestel ik graag een maaltijd voor het avondeten. Gezonder dan een pizza of de Chinees, en vooral heel erg lekker eten bestel ik bij Marleen kookt. Helemaal als er gerechten zoals deze Maleisische pulled beef op het menu staan! Wanneer je […]
Gebakken banaan of pisang goreng
Wanneer we Chinees eten halen (en dat is best regelmatig) bestellen we altijd wat lekkere extra’s bij de traditionele babi pangang of nasi goreng. Mini loempiaatjes, kroepoek of gebakken banaan. Ook wel pisang goreng genaamd (pisang = banaan, goreng = gebakken). Maar eigenlijk is dit recept ook heel makkelijk zelf […]
Thaise kip in pandanblad
Dit heerlijke Thaise voorgerecht stond al lang op mijn āto cookā lijst. Onlangs voegde ik de daad bij het woord, scoorde bij de toko een zak pandang bladeren, een maakte eindelijk deze heerlijke kip in pandanblad! Voorgerecht Wanneer we Thais gaan eten nemen we vaak de schotel met gemende voorgerechten: […]